Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε σοκολάτα: Ξανανοίγει το εργοστάσιο της Strauss

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε σοκολάτα: Ξανανοίγει το εργοστάσιο της Strauss
spot_img

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα για το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Η σαλμονέλα που εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια σοκολάτας στον κόσμο, την Ισραηλινή εταιρεία ζαχαροπλαστικής Strauss και προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις, οδήγησε σε μαζική ανάκληση των προϊόντων της παγκοσμίως και περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα από σοκολάτες, γκοφρέτες, κέικ, μπισκότα, παγωτά, τσίχλες και γλυκά. Ακόμη και η Unilever Israel αναγκάστηκε επίσης να αποσύρει πολλά από τα παγωτά της, αφού η Strauss την προμηθεύει με πρώτες ύλες (σοκολάτα).

Υπενθυμίζεται από από τα 300 δείγματα, βρέθηκαν περίπου 30 θετικά. Η σαλμονέλα εντοπίστηκε σε μια γραμμή παραγωγής και στην υγρή σοκολάτα που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή τελικών προϊόντων. Η επιμόλυνση αυτή, έφερε την πιο μεγάλη ανάκληση που έχει γίνει ποτέ στον όμιλο, κάτι που σόκαρε το καταναλωτικό κοινό και στιγμάτισε εμπιστοσύνη του προς την εταιρεία, η οποία υπέστη μεγάλη ζημιά στη κέρδη της καθώς το μερίδιο αγοράς το πρώτο εξάμηνο του 2022 μειώθηκε στο 10,7 λόγω της ανάκλησης.

Η εστία της σαλμονέλας αποδόθηκε στην διείσδυση περιστεριών στο εργοστάσιο και στον ελλιπή ρόλο του διευθυντή ασφαλείας τροφίμων του εργοστασίου καθώς και στις ακατάλληλες συνθήκες απόψυξης για τα γαλακτοκομικά λίπη που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σοκολάτας.
Τώρα οι αρχές ασφάλειας τροφίμων του Ισραήλ επέτρεψαν την επανέναρξη των εργασιών και η μονάδα παραγωγής στο Nof Hagalil θα επιστρέψει σταδιακά στην παραγωγή μετά από τους ενδελεχείς καθαρισμούς και τις επενδύσεις που έλαβαν χώρα.
Σύμφωνα με το FSN έχουν αναβαθμιστεί τα περιβαλλοντικά προγράμματα, τα προγράμματα δειγματοληψίας τελικών προϊόντων και πρώτων υλών και κάθε παρτίδα θα επιθεωρείται πριν φύγει από το εργοστάσιο.
Οι βελτιώσεις των υποδομών περιλαμβάνουν επισκευές στη στέγη, καθαρισμό γραμμών παραγωγής, αντικατάσταση εξοπλισμού και νέα δάπεδα. Επιπλέον η ομάδα ποιότητας έχει επεκταθεί με προσαρμογές στις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα