Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε σοκολάτα: Ξανανοίγει το εργοστάσιο της Strauss

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε σοκολάτα: Ξανανοίγει το εργοστάσιο της Strauss
spot_img

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα για το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Η σαλμονέλα που εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια σοκολάτας στον κόσμο, την Ισραηλινή εταιρεία ζαχαροπλαστικής Strauss και προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις, οδήγησε σε μαζική ανάκληση των προϊόντων της παγκοσμίως και περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα από σοκολάτες, γκοφρέτες, κέικ, μπισκότα, παγωτά, τσίχλες και γλυκά. Ακόμη και η Unilever Israel αναγκάστηκε επίσης να αποσύρει πολλά από τα παγωτά της, αφού η Strauss την προμηθεύει με πρώτες ύλες (σοκολάτα).

Υπενθυμίζεται από από τα 300 δείγματα, βρέθηκαν περίπου 30 θετικά. Η σαλμονέλα εντοπίστηκε σε μια γραμμή παραγωγής και στην υγρή σοκολάτα που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή τελικών προϊόντων. Η επιμόλυνση αυτή, έφερε την πιο μεγάλη ανάκληση που έχει γίνει ποτέ στον όμιλο, κάτι που σόκαρε το καταναλωτικό κοινό και στιγμάτισε εμπιστοσύνη του προς την εταιρεία, η οποία υπέστη μεγάλη ζημιά στη κέρδη της καθώς το μερίδιο αγοράς το πρώτο εξάμηνο του 2022 μειώθηκε στο 10,7 λόγω της ανάκλησης.

Η εστία της σαλμονέλας αποδόθηκε στην διείσδυση περιστεριών στο εργοστάσιο και στον ελλιπή ρόλο του διευθυντή ασφαλείας τροφίμων του εργοστασίου καθώς και στις ακατάλληλες συνθήκες απόψυξης για τα γαλακτοκομικά λίπη που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σοκολάτας.
Τώρα οι αρχές ασφάλειας τροφίμων του Ισραήλ επέτρεψαν την επανέναρξη των εργασιών και η μονάδα παραγωγής στο Nof Hagalil θα επιστρέψει σταδιακά στην παραγωγή μετά από τους ενδελεχείς καθαρισμούς και τις επενδύσεις που έλαβαν χώρα.
Σύμφωνα με το FSN έχουν αναβαθμιστεί τα περιβαλλοντικά προγράμματα, τα προγράμματα δειγματοληψίας τελικών προϊόντων και πρώτων υλών και κάθε παρτίδα θα επιθεωρείται πριν φύγει από το εργοστάσιο.
Οι βελτιώσεις των υποδομών περιλαμβάνουν επισκευές στη στέγη, καθαρισμό γραμμών παραγωγής, αντικατάσταση εξοπλισμού και νέα δάπεδα. Επιπλέον η ομάδα ποιότητας έχει επεκταθεί με προσαρμογές στις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνη σοκολάτα πωλείται από δεκάδες καταστήματα στην Ελλάδα

Βελγικός κολοσσός σοκολάτας ανακαλεί δύο προϊόντα Cachet λόγω υψηλής περιεκτικότητας αφλατοξινών.

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα