Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι θα πάθουμε αν φάμε τυρί cottage που έχει λήξει

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤι θα πάθουμε αν φάμε τυρί cottage που έχει λήξει

Πως θα προστατεύσετε την υγεία σας εντοπίζοντας το ληγμένο τυρί cottage.

Κάποιες φορές χρειάζεται ένα σνακ μέχρι αργά το βράδυ, οπότε ψάχνετε στο πίσω μέρος του ψυγείου σας για να βρείτε το τυρί cottage που αγοράσατε πριν από λίγο καιρό. Μόνο όταν έχετε φάει αρκετές κουταλιές, συνειδητοποιείτε ότι το τυρί cottage έχει λήξει.

Αν και η κατανάλωση λίγης μούχλας μπορεί να είναι ασφαλής, η Mayo Clinic υποστηρίζει ότι το τυρί cottage με μούχλα πάνω του μπορεί να έχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως λιστέρια ή E. coli που μπορεί να σας προκαλέσουν διάρροια, πυρετό ή μυϊκούς πόνους. Εάν το ληγμένο τυρί cottage μυρίζει και έχει καλή γεύση, είναι πιθανότατα ασφαλές να το φάτε.

Πώς να καταλάβετε αν το τυρί cottage είναι χαλασμένο

Το τυρί cottage μπορεί να έχει λίγο νερό που επιπλέει στην κορυφή καθώς το τυρί αρχίζει να παλαιώνει. Αυτό είναι απλά ο ορός γάλακτος που διαχωρίζεται από το τυρόπηγμα. Μπορείτε να ανακατέψετε αυτό το νερό πίσω στο τυρί cottage και να το σερβίρετε ως συνήθως. Αν είναι πολύ υδαρές, τότε μάλλον έχει χαλάσει. Προσοχή αν το τυρί cottage έχει κάποιες γκρίζες κηλίδες, καθώς αυτό μπορεί να είναι σημάδι μούχλας. Ελέγξτε το καπάκι του δοχείου για τυχόν γκρίζες ή πράσινες κηλίδες.

Το τυρί cottage θα πρέπει να έχει λεία, κρεμώδη υφή και έχει συνήθως μια πικάντικη μυρωδιά. Δεν θα πρέπει να είναι κοκκώδες αν έχει μείνει στο ψυγείο, όπως επίσης δεν πρέπει να έχει ξινή γεύση, οπότε αν η δοκιμή του σας κάνει να ανατριχιάζετε, πετάξτε το.

Πάνω απ’ όλα, μην χρησιμοποιείτε τυρί cottage που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για πάνω δύο ώρες. Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών ενημερώνει ότι τα βακτήρια ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60°C.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές τυρί λιανικής κρύβει υψηλή ποσότητα τοξικής ουσίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε 125 δείγματα

Αναλύσεις σε 125 δείγματα τυριών λιανικής αποκάλυψε την παρουσία σημαντικών ποσοτήτων βιογενών αμινών - Οι συστάσεις των επιστημόνων

Νέο σεμινάριο Food Defense training course του TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Τοξική χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό χαρακτηρίστηκε ως νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην ΕΕ

Επικίνδυνη χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό και στο νερό βρύσης κρίθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος από την EFSA
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα