Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κόστος των ασθενειών από Campylobacter 

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο κόστος των ασθενειών από Campylobacter 
spot_img

Μελέτη για το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης ασθενών με καμπυλοβακτηρίωση.

Ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων εντερίτιδας από Campylobacter (CE) – μία από τις 4 βασικές αιτίες των διαρροϊκών ασθενειών παγκοσμίως- παραμένει σε υψηλό επίπεδο σε πολλά μέρη του κόσμου. Μελέτη στη Γερμανία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One, ανέλυσε τις χρήσεις της υγειονομικής περίθαλψης και το άμεσο και έμμεσο κόστος του CE, μέσω των αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση της EFSA η μικροβιακή αντοχή στο Campylobacter εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Δόθηκαν στοιχεία αποζημιώσεων ασφαλισμένων με τουλάχιστον μία διάγνωση CE το 2017 (n = 13.150). Από αυτές τις περιπτώσεις CE, το 6,3% ανέπτυξε μετα-λοιμώδη αντιδραστική αρθρίτιδα, σύνδρομο Guillain-Barré (GBS), φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD) ή/και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). Οι χρήσεις της υγειονομικής περίθαλψης διέφεραν ανάλογα με τη σοβαρότητα του CE, την ηλικία και το φύλο. 

 Το μέσο κόστος ειδικού CE ανά ασθενή που λάμβανε περίθαλψη εξωτερικών ιατρείων ήταν 524 € σε περίοδο 12 μηνών, ενώ το κόστος ανά νοσηλευόμενο περιστατικό CE ανήλθε σε 2.830 €. Η νοσηλεία με τις κύριες διαγνώσεις Campylobacter διήρκεσε κατά μέσο όρο πέντε ημέρες, ενώ για τις γυναίκες και τους μεγαλύτερους σε ηλικίας ασθενείς, είχαν μεγαλύτερη διάρκεια. 

Το αναλυθέν μερικό κόστος των επακόλουθων κυμαινόταν μεταξύ 221 € (IBS) και 22.721 € (GBS) ανά ασθενή ανά 12 μήνες. 

Το συνολικό κόστος του CE και των επακόλουθων του το 2017 κυμάνθηκε μεταξύ 74,25 € και 95,19€ εκατομμύρια.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το CE συνδέεται με μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση στη Γερμανία, επίσης λόγω των μακροχρόνιων συνεπειών εντατικής φροντίδας. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο