Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέλλον της ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο μέλλον της ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων
spot_img

Οι κατασκευαστές τροφίμων μπορούν πλέον να αυτοματοποιήσουν τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων και να βελτιώσουν την ποιότητά τους, αυξάνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας.

Οι επιχειρήσεις σε όλη την τροφική αλυσίδα, μπορούν τώρα να καταστήσουν ταχύτερη και ευκολότερη τη συμμόρφωση με την ασφάλεια και την ποιότητα, με τη βοήθεια έξυπνων λύσεων ροής εργασιών και παρακολούθησης.

Η εταιρεία OpTech για παράδειγμα, έχει αναπτύξει μια καινοτόμο λύση, βασισμένη στο cloud, που συνδέει την real-time παρακολούθηση με τυποποιημένες διαδικασίες, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα στις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται συνεχής κανονιστική συμμόρφωση.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ποιότητας των τροφίμων, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν πλήρως την ποιότητα των προϊόντων τους και τις διαδικασίες παρασκευής τους. Η συνεχής παρακολούθηση της απόδοσης των μηχανημάτων, των μετρήσεων της ποιότητας των τροφίμων και των κρίσιμων ελέγχων των προϊόντων, διασφαλίζουν ότι οι πελάτες θα λάβουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης ροής εργασίας μπορεί να αναθέτει εργασίες σε κάθε χειριστή με βάση το ρόλο του. Το σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, στέλνει προληπτικές υπενθυμίσεις για επερχόμενες εργασίες και αντίστοιχες ειδοποιήσεις όταν οι δοκιμές έχουν καθυστερήσει.

Η εφαρμογή της OpTech που αναφέρθηκε, βασίζεται στο cloud και καθοδηγεί τους χειριστές μέσω των εργασιών τους, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και πρόσβαση σε τυπικές διαδικασίες λειτουργίας. Κάθε απόκλιση μέτρησης καταγράφεται και το σύστημα ειδοποιεί αυτόματα τους χειριστές ή τους προϊσταμένους τους εάν απαιτούνται διορθωτικά μέτρα.

Οι πίνακες εργαλείων μπορούν να διατηρούν συγχρονισμένο το προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και αντικαθιστούν χρονοβόρες και επιρρεπείς σε αστοχίες χειρωνακτικές εργασίες και έγγραφα. Ως αποτέλεσμα, η ικανοποίηση των χειριστών αυξάνεται και διευκολύνεται η κουλτούρα της ασφάλειας των τροφίμων.

Επιτυγχάνεται επίσης με την αυτοματοποίηση και την real-time παρακολούθηση όλων των διαδικασιών, η πλήρης συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων του FDA, της Ευρώπης, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας. Οι επιχειρήσεις καθοδηγούνται σε όλη τη διαδικασία ασφάλειας των .

Οι συνδεδεμένες τεχνολογίες παρακολούθησης που βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, όπως οι υπέρυθροι ανιχνευτές και οι ανιχνευτές διείσδυσης και οι αισθητήρες IoT, μετρούν τις θερμοκρασίες εύκολα και αξιόπιστα. Η επικαιροποίηση των δεδομένων ασφάλειας των τροφίμων σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιεί τις διαδικασίες συμμόρφωσης και διασφαλίζει την ακεραιότητα των δεδομένων, εξαλείφοντας τα ανθρώπινα σφάλματα στον χειρισμό τους.

Η πρόοδος, όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, παρακολουθείται κατά μήκος του πλήρους κύκλου ζωής του προϊόντος, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη, αξιόπιστη και αδιάκοπη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης. Επιπλέον, η ακριβής παρακολούθηση μειώνει σημαντικά τις απώλειες αποβλήτων και αποθεμάτων, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Με την εκχώρηση μεμονωμένων αριθμών παρτίδας σε κάθε προϊόν, το σύστημα παρακολούθησης συμβάλλει στη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας των ευαίσθητων συστατικών, των αλλεργιογόνων, καθώς και ανιχνεύσιμων λεπτομερειών, όπως η ημερομηνία παράδοσης, οι θερμοκρασίες παράδοσης και τα CCP, κατά τη διάρκεια της πλήρους διαδικασίας παραγωγής. Ο κίνδυνος ανακλήσεων ελαχιστοποιείται και η μάρκα παραμένει προστατευμένη.

Πηγή: NZ Food Technology

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα