Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η «Ηρωίδα του Ψωμιού»: Έφτιαξε ψωμί χωρίς γλουτένη και αλλεργιογόνα, για να βοηθήσει τον γιο της

ΑρχικήPicksNews LineΗ «Ηρωίδα του Ψωμιού»: Έφτιαξε ψωμί χωρίς γλουτένη και αλλεργιογόνα, για να βοηθήσει τον γιο της
spot_img

“Ηρωίδα του Ψωμιού” (Bread Hero) της Σκωτίας βραβεύτηκε η Σαμπίνε Κλάους Κάρτερ από το Εδιμβούργο στα “Tiptree World Bread Awards” βραβεία παίρνοντας το βραβείο “Brook Food”, χάρη στην καινοτόμα επιχείρησή της και το φιλανθρωπικό της έργο.

Το μυστικό της επιτυχίας της Κάρτερ της “Calvin Free From Foods Edinburgh” κρύβεται στον τρόπο που αντιμετώπισε ένα θέμα υγείας του γιου της, βλέποντάς το σα μια πρόκληση και όχι σαν αξεπέραστο εμπόδιο.

Δεδομένου ότι ο γιος της έχει πολλές αλλεργίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει ψωμί, η μητέρα του αποφάσισε να φτιάξει ένα απαλλαγμένο από γλουτένη και αλλεργιογόνα ψωμί, του οποίου τα συστατικά θα ήταν τέτοια, ώστε να μπορεί να το καταναλώσει άφοβα τόσο ο γιος της όσο και όσοι έχουν τους ίδιους περιορισμούς. Προς έκπληξή της διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντιμετώπιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή παρόμοιο πρόβλημα, οπότε είχε ένα κίνητρο παραπάνω.

Η Calvin Free from Foods ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2020 και έκτοτε κάνει δωρεές σε τράπεζες φαγητών.

Στα ίδια βραβεία τιμήθηκε ο David Stubey από το Εδιμβούργο, αρτοποιός στο επάγγελμα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καραντίνας συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό από followers στο Instagram χάρη στον ευρηματικό του τρόπο ψησίματος με προζύμι, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας συνεχώς μέσω του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης όλους τους αρτοποιούς σε ολόκληρο τον κόσμο από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο έμπειρο. 

“Όλοι οι υποψήφιοι στα φετινά βραβεία αξίζουν πραγματικά αναγνώριση για τις γενναιόδωρες, προσεκτικές και συχνά αλτρουιστικές πρωτοβουλίες τους για να βοηθήσουν τους άλλους”, δήλωσε ο Πρόεδρος των κριτών, Stephen Hallam.

Με τη σειρά της η Britt Box, μέλος της κριτικής επιτροπή τόνισε πως “ήταν άλλη μια περίεργη χρονιά και είναι τόσο όμορφο να διαβάζουμε τις ιστορίες των ‘Ηρώων του Ψωμιού’ που συνέχισαν μπροστά, διαφοροποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση”.

Πηγή: food and drink scotsman

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα