Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η «Ηρωίδα του Ψωμιού»: Έφτιαξε ψωμί χωρίς γλουτένη και αλλεργιογόνα, για να βοηθήσει τον γιο της

ΑρχικήPicksNews LineΗ «Ηρωίδα του Ψωμιού»: Έφτιαξε ψωμί χωρίς γλουτένη και αλλεργιογόνα, για να βοηθήσει τον γιο της
spot_img

“Ηρωίδα του Ψωμιού” (Bread Hero) της Σκωτίας βραβεύτηκε η Σαμπίνε Κλάους Κάρτερ από το Εδιμβούργο στα “Tiptree World Bread Awards” βραβεία παίρνοντας το βραβείο “Brook Food”, χάρη στην καινοτόμα επιχείρησή της και το φιλανθρωπικό της έργο.

Το μυστικό της επιτυχίας της Κάρτερ της “Calvin Free From Foods Edinburgh” κρύβεται στον τρόπο που αντιμετώπισε ένα θέμα υγείας του γιου της, βλέποντάς το σα μια πρόκληση και όχι σαν αξεπέραστο εμπόδιο.

Δεδομένου ότι ο γιος της έχει πολλές αλλεργίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει ψωμί, η μητέρα του αποφάσισε να φτιάξει ένα απαλλαγμένο από γλουτένη και αλλεργιογόνα ψωμί, του οποίου τα συστατικά θα ήταν τέτοια, ώστε να μπορεί να το καταναλώσει άφοβα τόσο ο γιος της όσο και όσοι έχουν τους ίδιους περιορισμούς. Προς έκπληξή της διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντιμετώπιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή παρόμοιο πρόβλημα, οπότε είχε ένα κίνητρο παραπάνω.

Η Calvin Free from Foods ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2020 και έκτοτε κάνει δωρεές σε τράπεζες φαγητών.

Στα ίδια βραβεία τιμήθηκε ο David Stubey από το Εδιμβούργο, αρτοποιός στο επάγγελμα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καραντίνας συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό από followers στο Instagram χάρη στον ευρηματικό του τρόπο ψησίματος με προζύμι, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας συνεχώς μέσω του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης όλους τους αρτοποιούς σε ολόκληρο τον κόσμο από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο έμπειρο. 

“Όλοι οι υποψήφιοι στα φετινά βραβεία αξίζουν πραγματικά αναγνώριση για τις γενναιόδωρες, προσεκτικές και συχνά αλτρουιστικές πρωτοβουλίες τους για να βοηθήσουν τους άλλους”, δήλωσε ο Πρόεδρος των κριτών, Stephen Hallam.

Με τη σειρά της η Britt Box, μέλος της κριτικής επιτροπή τόνισε πως “ήταν άλλη μια περίεργη χρονιά και είναι τόσο όμορφο να διαβάζουμε τις ιστορίες των ‘Ηρώων του Ψωμιού’ που συνέχισαν μπροστά, διαφοροποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση”.

Πηγή: food and drink scotsman

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα