Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τώρα το θυμήθηκε! Μήνυση για σαλμονέλωση μετά από 5 χρόνια…

Βρετανός ισχυρίζεται ότι αρρώστησε από σαλμονέλα το 2017

ΑρχικήPicksNews LineΤώρα το θυμήθηκε! Μήνυση για σαλμονέλωση μετά από 5 χρόνια...
spot_img

Στο εξωτερικό οι αγωγές για τροφιμογενείς λοιμώξεις είναι πολύ πιο συνηθισμένες απ’ ότι στην Ελλάδα

46χρονος μήνυσε εστιατόριο, υποστηρίζοντας ότι έπαθε σαλμονέλωση μετά την κατανάλωση ζαμπόν στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Μπλάκπουλ στη Βρετανία το 2017. Ο Tyrone Prades πιστεύει ότι έχει υποστεί έναν «σοβαρό τραυματισμό που άλλαξε τη ζωή του» και ζητά αποζημίωση 200.000 λιρών.

Ο 46χρονος στην αγωγή, σύμφωνα με την dailyrecord, ισχυρίζεται ότι ακόμα και σήμερα έχει σοβαρά προβλήματα στο στομάχι, με έντονα αέρια και χρόνιο μετεωρισμό. Το 2017 όταν κατανάλωσε το ζαμπόν υπέφερε από κράμπες στο στομάχι, πυρετό, ναυτία, έμετο και διάρροια, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Ρόμπερτ Πάρκιν και έμεινε κλινήρης 5 εβδομάδες. Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με… «θορύβους» στο στομάχι, χρόνια κόπωση και οφθαλμικά προβλήματα. Η εταιρεία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Prades, αμφισβητώντας ότι είχε μολυνθεί από βακτήρια σαλμονέλας και αμφισβητεί επίσης το μέγεθος του ισχυρισμού του. 

Να σημειωθεί ότι μετά από έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, δύο περιπτώσεις σαλμονέλωσης επιβεβαιώθηκαν ότι προέρχονται από το εστιατόριο μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου 2017 ενώ και βακτηρίδιο E.coli βρέθηκε σε ένα μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την κοπή μαγειρεμένου κρέατος και ένα μη ικανοποιητικό επίπεδο εντεροβακτηριδίων. Τα ευρήματα προκάλεσαν το κλείσιμο του εστιατορίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο