Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υποχρεωτικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για πρόσθετη ζάχαρη σε McDonald’s και Starbucks στη Νέα Υόρκη

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΥποχρεωτικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για πρόσθετη ζάχαρη σε McDonald’s και Starbucks στη Νέα Υόρκη
spot_img

Νομοθεσία “σταθμός” για όλες τις μεγάλες αλυσίδες καφέ και γρήγορου φαγητού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης ψήφισε το νόμο «Sweet Truth Act» για την υποχρεωτική ενημέρωση των καταναλωτών από fast food και καφετέριες για την πρόσθετη ζάχαρη που περιέχουν τα προϊόντα τους. Τα τρόφιμα και ποτά που περιέχουν πάνω από 50 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης θα φέρουν εικονίδιο με ένα κουτάλι γεμάτο με σωρούς ζάχαρης. Το μέτρο αφορά τις αλυσίδες με 15 ή περισσότερα καταστήματα μεταξύ των οποίων Starbucks και Mcdonald’s ενώ τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα ανέρχονται από 200 έως 500$.

Το τμήμα υγείας της πόλης έχει προθεσμία έως τον Ιούνιο του 2024 για να σχεδιάσει τις προειδοποιήσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα εστιατόρια έως το 2025. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ήδη εφαρμόσει προειδοποιητικά εικονίδια σε στοιχεία μενού που περιέχουν περισσότερο νάτριο.

Το νομοσχέδιο θα απαιτεί επίσης μια τεκμηριωμένη προειδοποιητική δήλωση σχετικά με την υψηλή πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων, η οποία θα εμφανίζεται στο μητρώο, στον πίνακα μενού και δίπλα σε μέρη όπου διανέμονται είδη με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως μηχανές αναψυκτικών.  

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιστήμης στο Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) πρόκειται για μία ιστορική νομοθεσία. H  DeAnna Nara, ανώτερος συνεργάτης της CSPI δήλωσε. «Με τη νομοθεσία που υπογράφηκε σήμερα, οι Νεοϋορκέζοι σύντομα θα μπορούν να δουν με μια ματιά ότι η σόδα ή το σύνθετο γεύμα τους έχει πάνω από μια ημερήσια δόση, πρόσθετα σάκχαρα. Αλλά ο αντίκτυπος αυτής της πολιτικής θα πρέπει να εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα των πέντε περιφερειών. Ελπίζουμε ότι περισσότερες πόλεις και πολιτείες ακολουθούν το παράδειγμα της Νέας Υόρκης και ότι η βιομηχανία τροφίμων θα το εκμεταλλευτεί ως επιχειρηματική ευκαιρία για να διαθέσει στην αγορά είδη μενού με ασφαλέστερα επίπεδα ζάχαρης.» 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα