Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αθήνα: Πουλούσε κατεψυγμένο κεμπάπ για φρέσκο

ΑρχικήΝέαΑθήνα: Πουλούσε κατεψυγμένο κεμπάπ για φρέσκο
spot_img

Πρόστιμα σε τρία εστιατόρια στον ίδιο δρόμο της Αθήνας για έλλειψη της ένδειξης “κατεψυγμένο”.

Νέα πρόστιμα “έκοψε” η Περιφέρεια Αττικής για παράβαση του κανόνα ΔΙΕΠΥΥ (Κωδικοποίηση Κανόνων  Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών) για τα κατεψυγμένα, σύμφωνα με τον οποίο «Ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο».

Σε ελέγχους που έγιναν στα μέσα Νοεμβρίου διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση «KALAMAKI BAR ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ»  που βρίσκεται επί της οδού Δράκου 15 στην Αθήνα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως για το προϊόν «κεμπάμπ γεμιστό με φιλαδέλφεια» δεν υπήρχε η ένδειξη «κατεψυγμένο» στον τιμοκατάλογο, ενώ βρέθηκαν στην κατάψυξη του καταστήματος. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

 Στην κατάψυξη βρέθηκε και η λεμονόπιτα εστιατορίου-καφέ στην ίδια οδό, αλλά επίσης δεν έφερε την ένδειξη «κατεψυγμένο». Σε αυτή την περίπτωση όμως το πρόστιμο ήταν διπλάσιο καθώς η επιχείρηση είχε υποπέσει στην ίδια παράβαση σε προηγούμενο έλεγχο. Ούτε τα μυζηθροπιτάκια που διαθέτει το εστιατόριο Καλόγηρος στη οδό Δράκου στην Αθήνα έφεραν την ένδειξη κατεψυγμένο με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 500 ευρώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο