Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυστραλία: Εντοπίστηκε η αιτία πίσω από 200 τροφιμογενείς ασθένειες που αφορούσαν σπανάκι

ΑρχικήΝέαΑυστραλία: Εντοπίστηκε η αιτία πίσω από 200 τροφιμογενείς ασθένειες που αφορούσαν σπανάκι
spot_img

Οι έρευνες για σχεδόν 200 τροφιμογενείς ασθένειες στην Αυστραλία μετά την κατανάλωση baby σπανακιού Riviera Farms αποκάλυψαν την αιτία της μόλυνσης. 

Εντοπίστηκε η αιτία μαζικών τροφιμογενών ασθενειών από το σπανάκι στην Αυστραλία.

Η εταιρεία Riviera Farms, της οποίας το σπανάκι ευθυνόταν για τις ασθένειες, δήλωσε πρόσφατα ότι το λαχανικό ήταν μολυσμένο με ένα ζιζάνιο που ονομάζεται αγκάθι. Η επιστημονική ονομασία του είναι Datura stramonium και είναι επίσης γνωστό ως jimsonweed.

 Ο τρόπος με τον οποίο το ζιζάνιο εισήλθε στο σπανάκι εξακολουθεί να διερευνάται από τις αρχές της αυστραλιανής κομητείας Βικτώρια, η οποία συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους στα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο cibum, η Riviera Fresh ανακάλεσε σπανάκι επωνυμίας της με συγκεκριμένο κωδικό και ημερομηνίες λήξης, αλλά προκλήθηκε ντόμινο ανακλήσεων, καθότι η εταιρεία προμήθευε το σπανάκι και σε άλλες επιχειρήσεις με τρόφιμα, όπως η Costco.

Σύμφωνα με το Food Safety News, περισσότερα από 190 πιθανά κρούσματα αναφέρθηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία, την Αυστραλιανή Πρωτεύουσα Επικράτεια, τη Βικτώρια και το Κουίνσλαντ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και αρκετές νοσηλείες.

Τα συμπτώματα ποίκιλαν από παραλήρημα ή σύγχυση, παραισθήσεις, πυρετό, μέχρι και ταχυπαλμία, κοκκινίλα στο πρόσωπο, θολή όραση και ξηροστομία και ξεκίνησαν να εμφανίζονται στους ασθενείς λίγες ώρες μετά την κατανάλωση του μολυσμένου σπανακιού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο