Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

BRCGS: Μονοήμερο webinar για την απάτη στα τρόφιμα.

ΑρχικήΝέαBRCGS: Μονοήμερο webinar για την απάτη στα τρόφιμα.
spot_img

cibum team


Η Απάτη Τροφίμων είναι μια δόλια και σκόπιμη αντικατάσταση, αραίωση ή προσθήκη αδήλωτου υποδεέστερου συστατικού σε ένα προϊόν ή πρώτη ύλη, ή παραπλανητική παρουσίαση του προϊόντος ή του υλικού, με σκοπό το οικονομικό κέρδος, τα οποία είτε αυξάνουν την φαινομενική αξία του προϊόντος ή μειώνουν το κόστος παραγωγής του.

Επομένως, διαφέρει από άλλα ζητήματα ασφάλειας και ακεραιότητας των τροφίμων, καθώς είναι μια σκόπιμη με οικονομικό κίνητρο, πράξη. Το BRCGS ήταν το πρώτο σύστημα GFSI που είχε απαιτήσεις για εκτίμηση της ευπάθειας και την διαχείριση της απάτης στα τρόφιμα (food fraud), τα οποία δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015.

Η πανδημία έχει αυξήσει τα περιστατικά απάτης. Οι σχετικοί έλεγχοι είναι ζωτικής σημασίας για την ενημέρωση των εκτιμήσεων κινδύνου και τη δυνατότητα σχεδιασμού προγραμμάτων που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων και στην προστασία των καταναλωτών και των νόμιμων επιχειρήσεων από την απάτη σε τρόφιμα.

Το BRCGS προσφέρει ένα μονοήμερο webinar, το οποίο παρέχει πλήρη κατανόηση της εκτίμησης ευπάθειας για την απάτη στα τρόφιμα και αναπτύσει τεχνικές για τον εντοπισμό και τον μετριασμό των κινδύνων που σχετίζονται με τις πρώτες ύλες στην αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Αυτό το webinar προσφέρει μια πλήρη κατανόηση της εκτίμησης ευπάθειας για την απάτη στα τρόφιμα και διδάσκει την χρήση τεχνικών για τον καλύτερο προσδιορισμό και τον μετριασμό των κινδύνων που σχετίζονται με τις πρώτες ύλες στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας προϊόντων και των απαιτήσεων των παγκόσμιων προτύπων BRCGS επί τόπου.

Στο τέλος του webinar, θα:
  • Κατανοήσετε τις απαιτήσεις αξιολόγησης ευπάθειας για το BRCGS
  • Κατανοήσετε τι σημαίνει ο όρος «απάτη στα τρόφιμα»
  • είστε σε θέση να εντοπίσετε τη διαφορά μεταξύ της αξιολόγησης ευπάθειας, του κρίσιμου σημείου ελέγχου της απειλής και της υπεράσπισης των τροφίμων
  • είστε σε θέση να αξιολογήσετε τις πρώτες ύλες που είναι πιο ευάλωτες στην απάτη στα τρόφιμα.
Στο webinar μπορούν να συμμετέχουν Σύμβουλοι, Διευθυντές Παραγωγής, Διευθυντές Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, κλπ

Περισσότερες πληροφορίες και ημερομηνίες ΕΔΩ. 

Δείτε επίσης:

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!  

Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας 

Δημήτρης Ζώτος: Ο ζαχαροπλάστης της Σαντορίνης που έκανε γνωστά τα τοπικά γλυκά, σε όλο τον πλανήτη. 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέγετε καρπούζι 

Η αναγκαιότητα της αποταμίευσης: Ένας δύσκολος δρόμος με πολλαπλά οφέλη  

Γκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον ΕΦΕΤ! 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Έρευνα ΒΕΑ: οι επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις  

Ελβετία: δημοψήφισμα για τη χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων 

Ε.Ε.: τα vegan προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούν όρους γαλακτοκομικών προϊόντων  

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα