Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΜΑΙΧ: Η πρώτη μεσογειακή πράσινη περιφερειακή τράπεζα σπόρων στα Χανιά

ΑρχικήΝέαΜΑΙΧ: Η πρώτη μεσογειακή πράσινη περιφερειακή τράπεζα σπόρων στα Χανιά
spot_img

cibum team

   Το ερευνητικό πρόγραμμα με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ και του Πολυτεχνείου Κρήτης, με σκοπό την δημιουργία της πρώτης μεσογειακής πράσινης περιφερειακής τράπεζας σπόρων, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

   Μέσω της προγραμματικής σύμβασης, χρηματοδοτείται με 64.000 ευρώ η βιοκλιματική αναβάθμιση του κτιρίου του κέντρου «Δήμητρα» Χανίων, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με σκοπό την δημιουργία της πρώτης μεσογειακής «πράσινης» περιφερειακής τράπεζας σπόρων Κρήτης. Το κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Χανίων, παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ΜΑΙΧ για τη μετεγκατάσταση των υποδομών της Μονάδας Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών. Μέσω της συνεργασίας και της μετεγκατάστασης θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα συμβάλλουν στην ασφαλέστερη διατήρηση συλλογών σημαντικών φυτογενετικών πόρων της Κρήτης, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων της Τράπεζας Σπόρων του ΜΑΙΧ, στη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε θέματα διατήρησης και αξιοποίησης της ιθαγενούς φυτικής ποικιλότητα, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ και στην εφαρμογή των Εθνικών Στρατηγικών για τη Βιοποικιλότητα και την Κλιματική Αλλαγή, της νομοθεσίας για τους Φυτογενετικούς Πόρους, καθώς και των σχετικών διεθνών συμβάσεων που έχει συνυπογράψει η χώρα μας.

   Επίσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση για τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης της Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής – Χρυσοπηγής στα Χανιά. Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), της Περιφέρειας Κρήτης και μονής, και χρηματοδοτείται από πόρους της περιφέρειας, με 650.000 ευρώ. Η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης στα κτίρια, λόγω εκτεταμένων φθορών από την υγρασία και την παλαιότητα και οι εργασίες θα γίνουν κατά πλήρη εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επίκειται “κοσμογονία” στα υλικά συσκευασίας; Η EFSA επαναξιολογεί τους κινδύνους από πλαστικοποιητές

Η EFSA κλήθηκε από την ΕE να επαναξιολογήσει τους κινδύνους από την παρουσία πλαστικοποιητών, όπως οι φθαλικές ενώσεις, σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) και δημοσιοποίησε το πρωτόκολλο της επαναξιολόγησης.

Ανατροπή: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση διοξειδίου του τιτανίου στα τρόφιμα!

Ασαφές το τι θα γίνει από δω και πέρα - Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι η ΕΕ αξιολόγησε λάθος τις μελέτες στις οποίες στηρίχθηκε η απαγόρευση.

ΕΦΕΤ – ΠΡΟΣΟΧΗ: Ρολά κοτόπουλου με σαλμονέλα

Το προϊόν παράγεται από ελληνική εταιρεία με έδρα την Άρτα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα