Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Consumer Reports: Ένα στα τρία δείγματα κιμά κοτόπουλου έχει Salmonella!

ΑρχικήΝέαConsumer Reports: Ένα στα τρία δείγματα κιμά κοτόπουλου έχει Salmonella!
spot_img

Χιλιάδες Αμερικανοί αρρωσταίνουν ετησίως από Salmonella, την ώρα που η Consumer Reports διαπιστώνει σε πρόσφατη έρευνα πως το ένα τρίτο των δειγμάτων κιμά κοτόπουλου περιείχε το παθογόνο βακτήριο.

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια Αμερικανοί μολύνονται από Salmonella κάθε χρόνο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα 26.500 νοσηλείες και 420 θανάτους, με τα τρόφιμα να αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή των ασθενειών, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας. Περισσότερο από το 20% των σαλμονελλώσεων προέρχονται από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών, κάτι που «παραμένει μια σημαντική ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA (FSIS) στις ΗΠΑ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι επανεξετάζει την προσέγγισή της για τη Salmonella στα πουλερικά υπό το φως της έρευνας που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα πρότυπα που εφαρμόστηκαν το 2016 μείωσαν σημαντικά τη Salmonella στο κοτόπουλο, όχι όμως τις ασθένειες που σχετίζονται με το βακτήριο και την κατανάλωση πουλερικών.

Η αύξηση των στελεχών που είναι ανθεκτικά στα αντιμικροβιακά, είναι μέρος του προβλήματος, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσίευσε το International Journal of Food Microbiology. Η FSIS επανεξετάζει τώρα εάν πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημόσια διαβούλευση για το θέμα αργότερα μέσα στο έτος.

Η ανασκόπηση του οργανισμού έρχεται εν μέσω νέων ευρημάτων έρευνας σχετικά με τα πουλερικά από την Consumer Reports, μια μη κερδοσκοπική ομάδα παρατηρητών καταναλωτών, η οποία εντόπισε Salmonella στο ένα τρίτο, δηλαδή στα 23 από τα 75 δείγματα κιμά κοτόπουλου που ελέγχθηκαν.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δεν εντοπίστηκε καμία διαφορά μεταξύ των βιολογικών και των συμβατικά εκτρεφόμενων πτηνών, ενώ καμία μάρκα δεν ξεχώρισε ως καλύτερη ή χειρότερη από άλλες.

«Η Salmonella στον κιμά κοτόπουλου είναι πιο συχνή από ό,τι θα έπρεπε», δήλωσε σύμφωνα με το CBS news ο James Rogers, διευθυντής έρευνας και δοκιμών ασφάλειας τροφίμων στο CR. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο ή περιορισμένο πρόβλημα».

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αρρωσταίνουν από σαλμονέλα έχουν συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Η Consumer Reports συμβουλεύει τους καταναλωτές να διατηρούν τα ωμά κρέατα σε σακούλα μιας χρήσης, ξεχωριστά από άλλα τρόφιμα, για να μειώσουν τον κίνδυνο επιμόλυνσης, ενώ τονίζει πως το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί στους 74C.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα