Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαδικτυακό σεμινάριο “Νανοτεχνολογία και εφαρμογές στα Τρόφιμα και στη Γεωργία”

ΑρχικήΝέαΔιαδικτυακό σεμινάριο "Νανοτεχνολογία και εφαρμογές στα Τρόφιμα και στη Γεωργία"
spot_img

cibum team

Το κέντρο δια βίου μάθησης Τσαούση διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Νανοτεχνολογία και Εφαρμογές στα Τρόφιμα και στη Γεωργία» στις 22 Σεπτεμβρίου το οποίο απευθύνεται σε:

  • Χημικούς και χημικούς μηχανικούς
  • Τεχνολόγους τροφίμων
  • Γεωπόνους
  • Φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων.
  • Εργαζόμενους σε ιδιωτικά ή κρατικά χημικά εργαστήρια
  • Σε χημικούς και υπεύθυνους παραγωγής τροφίμων
  • Ερευνητές που θέλουν να γνωρίσουν τη νανοτεχνολογία

Τα θέματα που θα αναλυθούν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- Advertisement -
  1. Εισαγωγή στα νανοϋλικά

 – Τι είναι η νανοτεχνολογία και τα νανοϋλικά

 – Ιστορική αναδρομή -Σύγχρονοι ορισμοί

 – Διαφορές με μεγαλύτερα υλικά και πλεονεκτήματα των νανοϋλικών

 – Πηγές νανοϋλικών

 – Ταξινόμηση νανοϋλικών (με βάση (Ι) τη μορφολογία (ΙΙ) τη σύσταση (ΙΙΙ) το μέγεθος/διάσταση)

 – Κύριες κατηγορίες νανοϋλικών άνθρακα (φουλερένια, νανοσωλήνες άνθρακα, γραφένιο, κβαντικές κουκκίδες άνθρακα)

 – Κύριες κατηγορίες μεταλλικών (μαγνητικών) νανοϋλικών

 – Γενικοί τρόποι σύνθεσης και ιδιότητες κάθε κατηγορίας νανοϋλικών

 – Τοξικότητα νανοϋλικών

 – Συνοπτική περιγραφή εφαρμογών νανοϋλικών

  1. Εφαρμογές στα Τρόφιμα

 – Νανοτεχνολογία στον τομέα των τροφίμων

 – Εφαρμογές νανοϋλικών στη γεωργία/κτηνοτροφία (μεταφορείς ουσιών, διαχείρηση υδάτων, φωτοκατάλυση, αφαλάτωση, νανολιπάσματα, νανοφυτοφάρμακα, αντιμικροβιακά νανουλικά, νανοζιζανιοκτόνα, nanobarcode, βιοαισθητήρες, ηλεκτρονική μύτη)

 – Εφαρμογές νανοϋλικών στην επεξεργασία τροφίμων (nanofoods, νανοενθυλάκωση, βελτίωση υφής, βελτίωση/διατήρηση αρώματος, βελτίωση/διατήρηση γεύσης, βελτίωση/διατήρηση θρεπτικής αξίας, συσκευασία τροφίμων, επιμήκυνση χρόνου ζωής τροφίμων, ενεργές συσκευασίας, έξυπνες συσκευασίες, ανίχνευση κινδύνων)

Το Σεμινάριο έχει διάρκεια 11 ώρες και γίνεται μέσω internet.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα