Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανακαλείται σαλάμι με Salmonella και Listeria monocytogenes

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανακαλείται σαλάμι με Salmonella και Listeria monocytogenes
spot_img

Η Ιρλανδική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδας ιταλικού σαλαμιού λόγω παρουσίας Salmonella και Listeria monocytogenes.

Συγκεκριμένα, ανακαλείται το Villani Cacciatore Italiano salami που κυκλοφορεί σε συσκευασία των 170g με κωδικό έγκρισης εγκατάστασης IT 68 L CE, αριθμό παρτίδας 240222 και ημερομηνία λήξης: 15.07.22.

- Advertisement -

Η παραπάνω παρτίδα από το σαλάμι Villani Cacciatore Italiano ανακαλείται λόγω της παρουσίας των παθογόνων μικροοργανισμών Salmonella και Listeria monocytogenes. Θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις ανάκλησης στα σημείου πώλησης των καταστημάτων που διέθεταν την εν λόγω παρτίδα.

Οι λιανοπωλητές καλούνται να αφαιρέσουν την εν λόγω παρτίδα από την πώληση, ενώ συνιστάται στους καταναλωτές να μην τρώνε την εν λόγω παρτίδα.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί με Salmonella συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, κεφαλαλγία και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια διαρκεί συνήθως 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή για να απαιτήσει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρή ασθένεια.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria monocytogenes μπορεί να περιλαμβάνουν ήπια συμπτώματα γρίπης ή γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να είναι πιο σοβαρή, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις listeria monocytogenes, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των μωρών και των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων. Η περίοδος επώασης (χρόνος μεταξύ αρχικής λοίμωξης και εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων) είναι κατά μέσο όρο 3 εβδομάδες, αλλά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 70 ημερών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα