Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Προσβολή από τρωκτικά οδηγεί σε σαλμονέλωση καταναλωτών και επείγουσα ανάκληση 18 κωδικών

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Προσβολή από τρωκτικά οδηγεί σε σαλμονέλωση καταναλωτών και επείγουσα ανάκληση 18 κωδικών
spot_img

Η καναδική εταιρεία Jimel’s Bakery and Food Products ανακαλεί επειγόντως από την αγορά 18 κωδικούς από ψημένα προϊόντα αρτοποιίας Jimel λόγω της πιθανής επιμόλυνσης από Salmonella.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από την επίσημη ανακοίνωση του Καναδικού Οργανισμού Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA), η επιμόλυνση προκλήθηκε από την προσβολή τρωκτικών.

Τα ανακαλούμενα προϊόντα έχουν πωληθεί στη επαρχία Μανιτόμπα.

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Salmonella μπορεί να μην φαίνονται ή να μυρίζουν χαλασμένα, αλλά μπορούν ακόμα να σας αρρωστήσουν. Τα μικρά παιδιά, οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προσβληθούν από σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις. Οι υγιείς άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν βραχυπρόθεσμα συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκέφαλο, έμετο, ναυτία, κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Μακροπρόθεσμες επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρή αρθρίτιδα.

Η ανάκληση αυτή προκλήθηκε από καταγγελία καταναλωτών, και επιπρόσθετα έχουν ήδη αναφερθεί ασθένειες που μπορεί να σχετίζονται με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων.

Ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια των τροφίμων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάκληση άλλων προϊόντων και εάν ανακληθούν άλλα προϊόντα υψηλού κινδύνου, ο CFIA θα ενημερώσει το κοινό μέσω επικαιροποιημένων προειδοποιήσεων ανάκλησης τροφίμων.

Ακόμα, επαληθεύει ότι τα ανακαλούμενα προϊόντα θα αφαιρεθούν από την αγορά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο