Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακούφιση στη Βιομηχανία τροφίμων της Βρετανίας μετά τη νέα συμφωνία για το CO 2

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑνακούφιση στη Βιομηχανία τροφίμων της Βρετανίας μετά τη νέα συμφωνία για το CO 2
spot_img

Όταν η CF Industries – κορυφαίος κατασκευαστής προϊόντων υδρογόνου και αζώτου – έκλεισε για λίγο το εργοστάσιό της στο Billingham τον Σεπτέμβριο του 2021, προκάλεσε κρίση, απειλώντας τις προμήθειες CO2 στους τομείς των τροφίμων, της ιατρικής και της πυρηνικής ενέργειας. Βρετανοί παραγωγοί είχαν προειδοποιήσει για ελλείψεις σε μπύρα και burgers που θα συνοδεύονται από υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές, αφού η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα σταματήσει να στηρίζει τη βιομηχανία διοξειδίου του άνθρακα.

Μια τρίμηνη συμφωνία που της επέτρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί έληξε τη Δευτέρα. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε χθες επετεύχθη νέα συμφωνία και πλέον δεν απειλείται η προμήθεια CO2.

Το CO2 χρησιμοποιείται για να διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα καθώς και σε ανθρακούχα ποτά. Τους τελευταίους μήνες, οι επιχειρήσεις φοβούνταν ότι οι προμήθειες φρέσκου κρέατος και ανθρακούχων ποτών θα διαταράσσονταν και τα ράφια θα ήταν άδεια. Όμως η τελευταία εξέλιξη καθησυχάζει τη βιομηχανία τροφίμων.

Σύμφωνα με το inews , η CF Industries παράγει το 60% του εμπορικού διοξειδίου του άνθρακα του Ηνωμένου Βασιλείου ως υποπροϊόν της παραγωγής αμμωνίας για λίπασμα. Το κύριο εργοστάσιό της βρίσκεται στο Billingham, στο Teesside, και μπορεί να παράγει 750 τόνους CO2 την ημέρα.

Την εποχή του κλεισίματος πέρυσι, η CF Industries είπε ότι οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου έκαναν το εργοστάσιο μη βιώσιμο. Οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να αυξάνονται, όπως και πολλά άλλα εμπορεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, της βενζίνης και της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η συμφωνία που έγινε από την κυβέρνηση θα επιτρέψει στο εργοστάσιο της CF Fertilisers στο Billingham να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν υψηλές. Σημαίνει ότι σε βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας τροφίμων και της πυρηνικής ενέργειας, εξασφαλίζεται η παροχή CO2», ανακοίνωσε το τμήμα Επιχειρηματικής, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής της κυβέρνησης.

«Οι παραγωγοί τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου καλωσορίζουν τη συμφωνία που θα διασφαλίσει τη συνέχεια της παροχής CO2, διατηρώντας τα καταστήματα, τις παμπ και τα εστιατόριά μας εφοδιασμένα με τα αγαπημένα μας τρόφιμα και ποτά», δήλωσε η Kate Halliwell, Chief Scientific Officer στο FDF. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Το σκάνδαλο με το ηλι(θι)έλαιο του 2008 και η καθυστερημένη κατά 15 χρόνια δικαίωση

Μετά από 15 χρόνια μάθαμε και επίσημα πως άλλο άλλο οι κορεσμένοι (MOSH) και άλλο οι αρωματικοί (MOAH) υδρογονάνθρακες!

Έλληνες κρεοπώλες εναντίον των vegan κρεοπωλείων – Αφορμή η χρηματοδότηση του “Vegan Butcher” από τον ΑΝΤ1

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών διερωτάται "πως ανοίγει ένα Vegan Κρεοπωλείο"; Θέτει θέμα αθέμιτων πρακτικών και παραπλάνησης καταναλωτή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα