Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

CDC: Ερευνά ξέσπασμα E. coli που συνδέεται με συσκευασμένες σαλάτες

ΑρχικήΝέαCDC: Ερευνά ξέσπασμα E. coli που συνδέεται με συσκευασμένες σαλάτες
spot_img

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του CDC, διερευνάται εστία E.coli που έχει συνδεθεί με συσκευασμένες σαλάτες.

Μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης, 13 καταναλωτές έχουν νοσήσει, οι 4 εκ των οποίων χρειάστηκε να νοσηλευθούν. Δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 6 πολιτείες των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, Όρεγκον, Καλιφόρνια, Αλάσκα, Οχάιο και Μισισίπι). Δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια ανάκληση σχετικά με αυτό το ξέσπασμα.

Τα επιμολυσμένα τρόφιμα ήταν τα Simple Truth Organic Power Greens και Nature’s Basket Organic Power Greens. Συγκεκριμένα, η σαλάτα Organic Power Greens είναι ένα μείγμα βιολογικού σπανακιού, mizuna, λάχανου και chard. Πωλήθηκε σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων των Fred Meyer, QFC και Giant Eagle.

Έξι ασθενείς κατανάλωσαν τη σαλάτα Simple Truth Organic Power Greens, και ένα άρρωστο άτομο έφαγε τη Nature’s Basket Organic Power Greens. Οι ερευνητές εργάζονται για να καθορίσουν εάν ενδέχεται να έχουν μολυνθεί επιπλέον προϊόντα.

Το CDC συμβουλεύει τους καταναλωτές να ελέγξουν τα ψυγεία και τους καταψύκτες τους, και σε περίπτωση που εντοπίσουν αυτά τα προϊόντα, να τα απορρίψουν.

Οι πληροφορίες που διαθέτει το CDC δεν δείχνουν ότι τα προϊόντα που διατίθενται επί του παρόντος στην αγορά είναι μολυσμένα.

Συμπτώματα του E. coli

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με Shiga τοξίνη-παράγοντας E. coli αντιμετωπίζουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι, διάρροια (συχνά αιματηρή), και εμετό.

Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 3 έως 4 ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 5 έως 7 ημέρες.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα είδος νεφρικής ανεπάρκειας (αιμολυτικό ουρεμικό σύνδρομο, που ονομάζεται επίσης HUS) και θα πρέπει να νοσηλευτούν.

Πηγή: CDC

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο