ΑρχικήΝέαΔιεθνή: ανάκληση παγωτών λόγω Listeria monocytogenes

Διεθνή: ανάκληση παγωτών λόγω Listeria monocytogenes

1 λεπτά ανάγνωσης

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του FDA, η εταιρεία Royal Ice Cream Company, Inc. στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες παγωτού Βανίλιας, Τζίντζερ και Mocha Chip, επειδή μπορεί να έχει επιμολυνθεί με Listeria monocytogenes.

Η ανάκληση ξεκίνησε όταν μετά τη δειγματοληψία του FDA, διαπιστώθηκε η παρουσία Listeria monocytogenes στον εξοπλισμό επεξεργασίας. Η εταιρεία έχει παύσει την διανομή προϊόντων και πραγματοποιεί τις απαιτούμενες αναλύσεις, πριν από την απελευθέρωση της διανομής των προϊόντων, όσο ο FDA και η εταιρεία συνεχίζουν την έρευνα για το τι προκάλεσε το πρόβλημα.

- Advertisement -

Τα ανακαλούμενα προϊόντα έχουν διανεμηθεί σε καταστήματα λιανικής στις πολιτείες του Κονέκτικατ και της Μασαχουσέτης.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα ασθένειες που σχετίζονται με τα ανακαλούμενα προϊόντα.

- Advertisement -
Τσεχία: Συμπλήρωμα διατροφής με περιεκτικότητα σε υδράργυρο 6 φορές μεγαλύτερη του ορίου! - Cibum.gr
Πηγή: FDA

H Listeria monocytogenes μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους ανθρώπους, καθώς και άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και υγιή άτομα μπορεί να υποφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, σοβαρό πονοκέφαλο, δυσκαμψία, ναυτία, κοιλιακό άλγος και διάρροια, η λιστερίωση μπορεί να προκαλέσει αποβολές και θνησιγενείς μεταξύ των εγκύων γυναικών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το “αθώο” λαχανικό πίσω από χιλιάδες λοιμώξεις και δεκάδες θανάτους – Νέα ανάκληση 7.900 συσκευασιών

Το μικροβιολογικό «τυφλό σημείο» ενός δημοφιλούς τροφίμου που έχει συνδεθεί με σοβαρές επιδημίες διεθνώς.

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.