Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Η Starbucks απέλυσε εργαζόμενους που ήθελαν να συνδικαλιστούν!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Η Starbucks απέλυσε εργαζόμενους που ήθελαν να συνδικαλιστούν!
spot_img

Η Starbucks απέλυσε χθες Τρίτη υπαλλήλους σε καφέ της στο Μέμφις, στις κεντρικές ΗΠΑ, που σκόπευαν να ενταχθούν στο Starbucks Workers United (SWU), το πρώτο συνδικάτο εργαζομένων της αλυσίδας στη χώρα, που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Επισήμως πρόσαψε στους επτά υπαλλήλους που απολύθηκαν ότι παραβίασαν τον εσωτερικό κανονισμό της, επιτρέποντας σε δημοσιογράφους να εισέλθουν στο κατάστημά της πέραν του ωραρίου λειτουργίας για να παραχωρήσουν συνεντεύξεις, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Επρόκειτο πάνω απ’ όλα για «αντίποινα» στους εργαζομένους διότι ήθελαν το συνδικάτο να επεκταθεί στο υποκατάστημα, αντέταξε το SWU σε ανακοίνωσή του.

«Σ’ εμένα δεν είχαν μιλήσει ποτέ, δεν είχαν αναφερθεί» στον εσωτερικό κανονισμό που επικαλέστηκε η Starbucks για τις απολύσεις, τόνισε η Νίκι Τέιλορ, υπεύθυνη βάρδιας στο συγκεκριμένο καφέ, το Poplar & Highland, που είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που απολύθηκαν.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια από πλευράς της Starbucks να επιβληθούν αντίποινα σε όσους μάχονται για να υπάρξει συνδικάτο στο κατάστημα και να εκφοβιστούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου.

Θα κατατεθούν προσφυγές στην ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις εργασιακές σχέσεις στις ΗΠΑ (National Labor Relations Board, NLRB), τόνισε η οργάνωση.

Σύμφωνα με τη Starbucks, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες κλεισίματος του καταστήματος και άφησαν να εισέλθουν στο καφέ άνθρωποι που δεν ανήκαν στο προσωπικό της, δημοσιογράφοι, και υπάλληλοι που βρίσκονταν σε άδεια. Η εταιρεία διαβεβαίωσε πως οι υπάλληλοί της γνώριζαν ότι η παραβίαση του κανονισμού αποτελούσε αιτία άμεσης απόλυσης.

Η επιχείρηση «σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων (της) να ενταχθούν σε συνδικάτο» και «δεν επιδίδεται σε καμιά αντισυνδικαλιστική δράση», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Starbucks το Γαλλικό Πρακτορείο χθες. Όμως «αναμένει οι υπάλληλοί της να τηρούν τους κανονισμούς των καταστημάτων (της)», πρόσθεσε.

Η έγκριση τον Δεκέμβριο της δημιουργίας συνδικάτου από την πλειοψηφία των υπαλλήλων δύο καφέ της αλυσίδας Starbucks στο Μπάφαλο, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, είχε προκαλέσει ενθουσιασμό.

Η Starbucks είχε κινητοποιήσει τα μεγάλα μέσα για να τους αποτρέψει, στέλνοντας στελέχη της στην περιοχή και πολλαπλασιάζοντας τις προσφυγές της στην NLRB. Μολαταύτα, το SWU έκανε την είσοδό του σε δύο από τα τρία καφέ όπου οργανώθηκε ψηφοφορία και πλέον οι εργαζόμενοι σε πάνω από 50 ακόμη επιδιώκουν ενεργά να ενταχθούν σε αυτό.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε πως δημιούργησε ειδικό ταμείο για την υποστήριξη των υπαλλήλων που απολύθηκαν. Μερικές ώρες αργότερα, είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 25.000 δολάρια.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα