Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Πάνω από 100.000 € πρόστιμο σε εταιρεία τροφίμων για ακρωτηριασμό εργαζομένου

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Πάνω από 100.000 € πρόστιμο σε εταιρεία τροφίμων για ακρωτηριασμό εργαζομένου
spot_img

Πρόστιμο σε μια εταιρεία παρασκευής τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας, αφού ένας χειριστής υγιεινής τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι όταν ήρθε σε επαφή με ένα μίξερ.

Στο Ειρηνοδικείο του Λιντς, ο υπάλληλος της Troy Foods (Salads) Ltd εξήγησε το πώς στις 8 Νοεμβρίου 2019 έκοψε το δείκτη του μετά την επαφή του αριστερού του χεριού με ένα μίξερ ενώ καθάριζε τον μηχανισμό της πόρτας.

Το γεγονός αυτό ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης της απαραίτητης κατάρτισης, την οποία θα έπρεπε να παρακολουθήσει πριν αρχίσει να εργάζεται στην εταιρεία.

Η έρευνα από το Health and Safety Executive (HSE) διαπίστωσε ότι η Troy Foods (Salads) Ltd δεν κατάφερε να διατηρήσει επαρκώς τις ρυθμίσεις φύλαξης από τον εν λόγω εξοπλισμό (φτερό μίξερ), ενώ διαπιστώθηκαν επίσης ελλείψεις στην εκπαίδευση και την εποπτεία.

Η Troy Foods Salads Ltd δήλωσε ένοχη για παραβίαση των κανονισμών εξοπλισμού εργασίας του 1998, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 93.000 λιρών (108.741,68€) και καταδικάστηκε να πληρώσει και 769 λίρες (899,17€) για τα δικαστικά έξοδα.

Σε ομιλία του μετά την ακρόαση του δικαστηρίου, ο επιθεωρητής της HSE Τζούλιαν Φράνκλιν δήλωσε: “Η καλύτερη συμμόρφωση, επίβλεψη και κατάρτιση είναι απαραίτητες για την ενίσχυση των ασφαλών συστημάτων εργασίας.

“Αυτό το περιστατικό θα μπορούσε τόσο εύκολα να αποφευχθεί με την απλή εφαρμογή των σωστών μέτρων ελέγχου και των ασφαλών εργασιακών πρακτικών”.

Πηγή: HSE

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο