Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
29 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ειδοποίηση για E.coli σε μη παστεριωμένο, ωμό γάλα  

ΑρχικήυγείαΗΠΑ: Ειδοποίηση για E.coli σε μη παστεριωμένο, ωμό γάλα  
spot_img

Αναγνωρίστηκε η επικίνδυνη τοξίνη STEC.

  Προειδοποίηση εξέδωσε το Υπουργείο Γεωργίας της Πενσυλβάνια (PDA) προς τους πελάτες, σχετικά με το ωμό, μη παστεριωμένο γάλα Meadow View Jerseys που αγοράστηκαν μεταξύ 5 και 12 Αυγούστου, καθώς βρέθηκε το επικίνδυνο βακτήριο E. coli. Σύμφωνα με το FoodPoisoningNews, ενώ υπάρχει ένας αριθμός στελεχών E. coli, αυτό αναγνωρίστηκε ως βακτήριο E.coli που παράγει τοξίνες Shiga, αλλιώς γνωστό ως STEC.

   Σύμφωνα με την Daily Local News, το προϊόν πωλήθηκε σε διάφορα μεγέθη με ημερομηνία πώλησης στις 19 Αυγούστου, στο Meadow View Jerseys Farm Store, μαζί με άλλες τοποθεσίες στη νότια κεντρική Πενσυλβάνια. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες και η φάρμα έχει ήδη έρθει σε επαφή με καταστήματα χονδρικής και λιανικής που διένειμαν το γάλα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

   Οι λοιμώξεις από E. coli συμβαίνουν τυπικά μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων, όπως μη μαγειρεμένο βόειο κρέας (ιδιαίτερα κιμάς), ωμά λαχανικά, μη παστεριωμένο γάλα και μολυσμένο νερό. Μόλις εισέλθει στο σώμα, το παθογόνο E. coli μπορεί να παράγει τοξίνες, όπως η τοξίνη Shiga, που βλάπτουν την επένδυση των εντέρων. Τα συμπτώματα μιας λοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στην κοιλιά, διάρροια (η οποία μπορεί να γίνει αιματηρή), έμετο και, σε σοβαρές περιπτώσεις, νεφρική ανεπάρκεια. Αυτή η κατάσταση, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

  Συνολικά, το E. coli χρησιμεύει ως υπενθύμιση της λεπτής ισορροπίας μεταξύ ωφέλιμων και επιβλαβών μικροοργανισμών στο περιβάλλον μας. Ενώ είναι αναπόσπαστο μέρος του πεπτικού μας συστήματος, ορισμένα στελέχη μπορούν να θέτουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά, καθιστώντας απαραίτητη την επαγρύπνηση σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανακλήθηκαν εκατομμύρια τσιπς λόγω της καρκινογόνας ουσίας γλυκιδόλης

Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο