Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FSAI: Ανάκληση λιναρόσπορου λόγω παρουσίας Salmonella Typhimurium

ΑρχικήΝέαFSAI: Ανάκληση λιναρόσπορου λόγω παρουσίας Salmonella Typhimurium
spot_img

Ανακαλείται στην Ιρλανδία αλεσμένος λιναρόσπορος προέλευσης Ηνωμένου Βασιλείου, στον οποίον διαπιστώθηκε παρουσία Salmonella Typhimurium.

Με σχετική ανακοίνωσή της, η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ιρλανδίας – FSAI, ανακοίνωσε την ανάκληση μιας παρτίδας αλεσμένο καφέ λιναρόσπορο λόγω της παρουσίας της Salmonella.

Τα στοιχεία του ανακαλούμενου προϊόντος είναι:

  • παρτίδα: L131315,
  • ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: τέλος Ιανουαρίου 2023

Η Aldi ανακαλεί την παραπάνω παρτίδα του αλεσμένου καφέ λιναρόσπορου της Foodie Market λόγω της ανίχνευσης της Salmonella Typhimurium. Θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις ανάκλησης σημείων πώλησης στα καταστήματα Aldi που παρέχονται με την εμπλεκόμενη παρτίδα.

Φύση του κινδύνου

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί με Salmonella συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μπορεί μερικές φορές να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια διαρκεί συνήθως 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν πιο σοβαρή ασθένεια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα