Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FSAI: Ανάκληση λιναρόσπορου λόγω παρουσίας Salmonella Typhimurium

ΑρχικήΝέαFSAI: Ανάκληση λιναρόσπορου λόγω παρουσίας Salmonella Typhimurium
spot_img

Ανακαλείται στην Ιρλανδία αλεσμένος λιναρόσπορος προέλευσης Ηνωμένου Βασιλείου, στον οποίον διαπιστώθηκε παρουσία Salmonella Typhimurium.

Με σχετική ανακοίνωσή της, η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ιρλανδίας – FSAI, ανακοίνωσε την ανάκληση μιας παρτίδας αλεσμένο καφέ λιναρόσπορο λόγω της παρουσίας της Salmonella.

Τα στοιχεία του ανακαλούμενου προϊόντος είναι:

  • παρτίδα: L131315,
  • ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: τέλος Ιανουαρίου 2023

Η Aldi ανακαλεί την παραπάνω παρτίδα του αλεσμένου καφέ λιναρόσπορου της Foodie Market λόγω της ανίχνευσης της Salmonella Typhimurium. Θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις ανάκλησης σημείων πώλησης στα καταστήματα Aldi που παρέχονται με την εμπλεκόμενη παρτίδα.

Φύση του κινδύνου

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί με Salmonella συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μπορεί μερικές φορές να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια διαρκεί συνήθως 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν πιο σοβαρή ασθένεια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα