Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: 200 εκατ. ευρώ για την καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων κρασιού

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓαλλία: 200 εκατ. ευρώ για την καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων κρασιού
spot_img

Η μειωμένη ζήτηση οδήγησε σε πλεόνασμα κρασιού 300 εκατομμύριων λίτρων!

Το Υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας θα επιδοτήσει τους παραγωγούς κρασιού με 200 εκατομμύρια ευρώ για να καταστρέψουν το πλεόνασμα σε κρασί που προκλήθηκε λόγω χαμηλής ζήτησης. Το πλεόνασμα κρασιού στη Γαλλία είναι περίπου 300 εκατομμύρια λίτρα! Σύμφωνα με το The Drinks Business θα επιδοτηθούν κυρίως οι περιοχές του Μπορντό και τους Λανγκετόκ όπου θα γίνει απόσταξη της πλεονάζουσας ποσότητας κρασιού και θα διατεθεί για βιομηχανικές χρήσεις.

Η πτώση στην κατανάλωση κρασιού στις χώρες της Ευρώπης έχει αυξηθεί δραματικά: 7% στην Ιταλία, 10% στην Ισπανία, 15% στη Γαλλία, 22 % στη Γερμανία και περισσότερο από το ένα τρίτο στην Πορτογαλία ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε η παραγωγή κατά 4%.

Η επιδότηση είναι μέρος μιας ευρύτερης πρότασης της γαλλικής κυβέρνησης για να βοηθήσει τους αμπελουργούς και τους αγρότες να προσαρμοστούν στην πτώση της ζήτησης στην κατανάλωση κρασιού, παράλληλα με τον ανταγωνισμό από την αναπτυσσόμενη εξαγωγική αγορά και τις χαμηλότερες πωλήσεις σε ολόκληρη την Κίνα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο