Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εργαζόμενοι στη βιομηχανία τροφίμων: Σχέση επιστημονικής κατάρτισης και απόδοσης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕργαζόμενοι στη βιομηχανία τροφίμων: Σχέση επιστημονικής κατάρτισης και απόδοσης
spot_img

Ο τύπος της βιομηχανίας αλλά και ο ίδιος ο εργαζόμενος παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική εξέλιξη χωρίς πτυχίο.

   «Κάποια στιγμή τα τελευταία 20 χρόνια, αναπτύχθηκε η ιδέα ότι χρειαζόσουν ένα πτυχίο κολεγίου για να εξασφαλίσεις την επαγγελματική επιτυχία», δήλωσε ο Robin Schwartz, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού στο Welldoc. «Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να επιδιώκουν τετραετή προγράμματα σπουδών και ακόμη και μεταπτυχιακά χωρίς να είναι απολύτως βέβαιοι τι θέλουν να κάνουν επαγγελματικά». Παρόλο που ένα πτυχίο εξελίχθηκε σε ένα απαραίτητο στοιχείο στον επιχειρησιακό κόσμο, ορισμένοι τομείς φαίνεται να μην το απαιτούν, και ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένος με αυτό.

    Ο Dermot Hawkins, Διευθυντής Επιχειρήσεων της εταιρείας αλλαντικών Finnebrogue, εξηγεί την άποψη του στο NewFoodMagazine, για το γιατί οι επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων πρέπει να επενδύουν σε άτομα που επιδεικνύουν σκληρή δουλειά, προσωπική ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο. Επικαλούμενος το παράδειγμα της ίδιας της Finnebrogue, η οποία είναι στελεχωμένη από 1200 άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα και με διαφορετικές εμπειρίες ζωής. Ο ίδιος αναφέρει τον Joe, τον γενικό διευθυντή του εργοστασίου αλλαντικών, ο οποίος ξεκίνησε τη ζωή του ως κτίστης έχοντας εγκαταλείψει το σχολείο στα 16 του χωρίς να αποκτήσει προσόντα. “Έγινε μαζί μας συσκευαστής λουκάνικων το 2011, κερδίζοντας τότε κατώτατο μισθό. Τώρα ηγείται μιας ομάδας 600 ατόμων και διευθύνει την πιο προηγμένη μονάδα παραγωγής λουκάνικων στο Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε ο Hawkins. Έπειτα αναφέρει το παράδειγμα της η Egle, η οποία ξεκίνησε στην εταιρία το 2013, και σύντομα έμαθε τις δεξιότητες για να γίνει χειριστής μηχανών, ανέπτυξε τις ηγετικές ικανότητες για να γίνει επόπτης και πριν από δύο χρόνια έγινε η υπεύθυνη επιχειρήσεων νυχτερινής βάρδιας, με ευθύνη για την ηγεσία μια ομάδα 300 ατόμων. “Ή τη Rachael, η οποία ως φοιτήτρια ήρθε μαζί μας με μερική απασχόληση το 2021 για να βοηθήσει στην παραγωγή για τα Χριστούγεννα. Έχει κάνει μια εξαιρετική συνεισφορά στην οικογένεια Finnebrogue, από τότε που αποφάσισε να μείνει μαζί μας με πλήρη απασχόληση”.

   Οι παραπάνω βιωματικές ιστορίες που αναφέρει ο Hawkins, είναι ορισμένες από τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνουν τι μπορεί να κάνει η σκληρή δουλειά στις ζωές των ανθρώπων, αλλά και τι μπορεί να συμβεί εάν οι επιχειρήσεις επενδύσουν σε τέτοιους ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν διαθέτουν κάποιες περγαμηνές.

   Δεν εξετάζεται το αν είναι απαραίτητες οι σπουδές ή όχι, καθώς η δια βίου μάθηση είναι καταρχήν ο ακρογωνιαίος λίθος της ίδιας της προσωπικότητας και της καλλιέργειας ενός ατόμου. Ωστόσο παρόλο που ένα πτυχίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μόρφωση, αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα και με την προσωπική επιτυχία καθώς παράγοντες όπως ο τύπος της βιομηχανίας αλλά και το ίδιο το άτομο (και όχι μόνο), παίζουν καθοριστικό ρόλο. 

   Ένας συντριπτικός αριθμός εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με εντυπωσιακά πτυχία, πιστεύουν ότι τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα για την επιτυχία της σταδιοδρομίας. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι οι περισσότερες εταιρείες και οι διευθυντές προσλήψεων δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την πεποίθηση.

   «Έχω δύο πτυχία κολεγίου που μετά βίας χρησιμοποιώ, οπότε θα έλεγα όχι, δεν «χρειάζεσαι να έχεις ένα», είπε η Valerie Streif, υπεύθυνη μάρκετινγκ στο GetMyBoat. «Αλλά, δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού έχουν εξελιχθεί και οι στρατηγικές προσλήψεων έχουν αλλάξει, έχει γίνει ένα ουσιαστικό πλαίσιο για να σημειώσετε, κάτι που πρέπει να υπάρχει σε ένα βιογραφικό για να θεωρηθείτε ικανός για μια θέση, ακόμα κι αν η θέση δεν απαιτεί δεξιότητες που αποκτήσατε κερδίζοντας αυτό το πτυχίο».

   Για παράδειγμα, ο Alex Membrillo, Διευθύνων Σύμβουλος του Cardinal Digital Marketing, είπε ότι μια τυπική προϋπόθεση για θέσεις στο πρακτορείο μάρκετινγκ του είναι ένα τετραετές πτυχίο. Εάν ένας υποψήφιος δεν έχει, η αίτησή του πιθανότατα δεν θα εξεταστεί καν. «Ο λόγος για αυτό είναι επειδή η εταιρεία διαχειρίζεται μεγάλους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς και δαπάνες μέσων για τους πελάτες και είναι σημαντικό να είμαστε στελεχωμένοι με ειδικευμένους υπαλλήλους», είπε.

Πολλοί διευθυντές πιστεύουν ότι τα πτυχία επικυρώνουν τα προσόντα και συνήθως επιλέγουν έναν υποψήφιο με πτυχίο έναντι ενός χωρίς πτυχίο.

   Σε αυτό το σημείο λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα πως ο κλάδος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση επιτυχίας και πτυχίου, καθώς όπως στον παραπάνω τομέα ομοίως και σε τομείς όπως για παράδειγμα η ιατρική ή η νομική, το πτυχίο είναι απαραίτητο. Σε ορισμένες βιομηχανίες όπως αυτή των τροφίμων ωστόσο, η επιτυχία μπορεί να υπάρξει και χωρίς πτυχίο. «Οι άνθρωποι μπορούν σίγουρα να είναι επιτυχημένοι χωρίς πτυχίο», είπε ο Alex Membrillo, CEO of Cardinal Digital Marketing, στο Business. «Ωστόσο, πρέπει να επιλέξουν έναν δρόμο ή μια καριέρα όπου δεν είναι απαραίτητο».

   Έπειτα ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ανεξαρτήτως από το τι προστάζει η κοινωνία, η προσωπική του επιτυχία τελικά εξαρτάται από το τι λειτουργεί καλύτερα γι’αυτόν. «Εναπόκειται στο άτομο να αποφασίσει πώς βλέπει και μετράει την επιτυχία», δήλωσε ο Jacob Dayan, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Community Tax. «Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που βοηθούν στη μέτρηση της δικής σας μοναδικής επιτυχίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε επιτυχία χωρίς πτυχίο κολεγίου αναλαμβάνοντας μια οικογενειακή επιχείρηση σε νεαρή ηλικία. Αυτή είναι μια ιστορία επιτυχίας για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων».

https://www.newfoodmagazine.com/article/194407/the-food-industry-shows-university-isnt-the-only-route-to-success/

https://www.business.com/articles/is-college-degree-needed/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα