ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓαλλία: Απαγόρευση αλκοόλ σε εκδηλώσεις της Fête de la Musique όπου αναμένονται...

Γαλλία: Απαγόρευση αλκοόλ σε εκδηλώσεις της Fête de la Musique όπου αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες, λόγω καύσωνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Γαλλία απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε μουσικά φεστιβάλ λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε περιοχές υπό κόκκινο συναγερμό για καύσωνα, στο πλαίσιο των εορτασμών της Fête de la Musique. Το μέτρο αφορά τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το κράτος και τους δημόσιους φορείς σε περιοχές όπου οι αρχές έχουν εκδώσει το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης για ακραίες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Σεμπαστιάν Λεκόρνου, έχουν δοθεί οδηγίες να μην προσφέρεται αλκοόλ στις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

- Advertisement -

Η Fête de la Musique πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου και συγκεντρώνει εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας. Στο Παρίσι μόνο, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 2024. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες από 39 έως 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές από το Παρίσι έως τη Βουργουνδία, ενώ τοπικά ο υδράργυρος ενδέχεται να φτάσει τους 41 βαθμούς. Οι υψηλότερες τιμές αναμένονται τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ αποσκοπεί στη μείωση των περιστατικών που απαιτούν ιατρική παρέμβαση, ώστε οι υπηρεσίες υγείας και έκτακτης ανάγκης να μπορούν να επικεντρωθούν στους πολίτες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις ακραίες θερμοκρασίες. Ο καύσωνας έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στις μεταφορές και την εκπαίδευση, με δεκάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια να ακυρώνονται και σχολικές δραστηριότητες να αναστέλλονται σε ορισμένες περιοχές.

Η Météo-France εκτιμά ότι το φαινόμενο επηρεάζει περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χώρας, ενώ παραμένει ασαφές πότε θα υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Στο Παρίσι, οι δημοτικές αρχές έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν ανοιχτά πάρκα και κήπους κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προσφέρουν χώρους δροσιάς σε κατοίκους και επισκέπτες.

Φωτογραφία άρθρου shutterstock

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Γαύρος και σαρδέλα στο Αιγαίο: Τι πραγματικά συμβαίνει στις ελληνικές θάλασσες 4 χρόνια μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις

Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες του ΕΛΚΕΘΕ και του FAO για την πορεία των πληθυσμών γαύρου και σαρδέλας, στις ελληνικές θάλασσες.

Σαλμονέλα σε ελληνικό κρέας: Η Ελλάδα στην τελευταία ομάδα χωρών της Ευρώπης χωρίς ενεργό πρόγραμμα επιτήρησης

Ευρωπαϊκή μελέτη καταγράφει την Ελλάδα στις χώρες χωρίς ενεργό εθνικό πρόγραμμα επιτήρησης της Salmonella στα βοοειδή.

Ηνωμένο Βασίλειο: Πιέσεις για νέο νόμο που θα αλλάξει τον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων

Πάνω από 100 οργανισμοί ζητούν ένα νέο πλαίσιο για την ασφάλεια τροφίμων, την υγιεινή διατροφή και την προστασία από νέες κρίσεις