Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί το “Macaroni & Cheese” της Κraft αλλάζει όνομα;

ΑρχικήΝέαΓιατί το "Macaroni & Cheese" της Κraft αλλάζει όνομα;
spot_img

H Kraft είναι η εταιρεία που κρύβεται πίσω από τη δημοτικότητα του αγαπημένου φαγητού της Αμερικής, μακαρόνια με τυρί ή Mac and Cheese, όπως όλοι το γνωρίζουν. Η εταιρεία ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματος σε Κraft Mac & Cheese.

Ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου πως ο λόγος για τον οποίο προχωρά σε αυτή την αλλαγή είναι για να εκφράσει το προϊόν έτσι όπως το γνωρίζουν όλοι οι λάτρεις του, με τη συντομογραφία macαντί για macaroni. Εκτός από όνομα, το προϊόν αλλάζει και συσκευασία, με το λογότυπο να περιλαμβάνει πλέον ένα χαμογελαστό «κοφτό» μακαρονάκι, ενώ το εμβληματικό μπλε στο κουτί διατηρείται.

- Advertisement -

Ωστόσο, ο λόγος για την αλλαγή του ονόματος  δεν είναι μόνο για να ικανοποιηθούν οι λάτρεις του πιάτου. Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά η εταιρεία έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι σεξουαλικοποιεί τα μακαρόνια, εξαιτίας μιας καμπάνια της που είχε το μότο «sendnoods», αναφερόμενη στα μακαρόνια (noodles), το οποίο παρέπεμπε στο sendnudes (στείλε γυμνές φωτογραφίες), γράφει η ιστοσελίδα Mashed.

Ενώ, όμως, αυτό είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν, στο παρόν υφίσταται ένα νέο «κίνημα» των καταναλωτών υπέρ της υγιεινής διατροφής. Τα μακαρόνια με τυρί, ως γνωστόνδεν αποτελούν ένα προϊόν που ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, υδατάνθρακες και θερμίδες. Υπάρχουν, βέβαια, εταιρείες που έχουν καινοτομήσει σε μια πιο υγιεινή εκδοχή του πιάτου, αλλά η Kraftδεν ανήκει σε αυτές για την ώρα. Οπότε σε αυτό το σημείο τίθεται ένα διαφορετικό ερώτημα: μήπως με αυτό το rebrandingη Kraftθέλει να δώσει την αίσθηση από κάτι νέο σε κάτι παλιό, για να προσελκύσει και παλιούς και νέους καταναλωτές;

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα