ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Ινδία προχωράει σε μποϊκοτάζ κατά τουρκικών προϊόντων

Η Ινδία προχωράει σε μποϊκοτάζ κατά τουρκικών προϊόντων

2 λεπτά ανάγνωσης

Πολιτικές εντάσεις επηρεάζουν τον τομέα τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών

Η Ινδία ανακοίνωσε επ’ αόριστον μποϊκοτάζ σε καταναλωτικά προϊόντα τουρκικής προέλευσης (FMCG), σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει την κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων με φόντο τη σύγκρουση με το Πακιστάν. Την ανακοίνωση έκανε η Ομοσπονδία Διανομέων Καταναλωτικών Προϊόντων Όλης της Ινδίας (AICPDF), καλώντας χιλιάδες καταστήματα και διανομείς σε όλη τη χώρα να διακόψουν κάθε εμπορική δραστηριότητα με τουρκικά προϊόντα.

- Advertisement -
Εγγραφείτε στο πρώτο ειδικό Σεμινάριο για την ορθή χρήση του όρου ”Μπορεί να περιέχει…” και άλλα περί αλλεργιογόνων στην Ελλάδα.

Η απόφαση έρχεται ως αντίδραση στη φανερή στήριξη της Τουρκίας προς το Πακιστάν, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει δηλώσει δημοσίως την αλληλεγγύη του προς τη γειτονική χώρα. Η ένταση αναζωπυρώθηκε μετά από αιματηρή επίθεση στο Παχαλγκάμ, στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ, στις 22 Απριλίου, όπου 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η Ινδία απάντησε με επιθέσεις σε στόχους στο εσωτερικό του Πακιστάν, τους οποίους χαρακτήρισε «τρομοκρατική υποδομή».

Το μποϊκοτάζ αφορά άμεσα τα τουρκικά προϊόντα στον τομέα των τροφίμων και ποτών (F&B), με έμφαση σε είδη όπως σοκολάτες, τουρκικά γλυκίσματα, πολυτελείς τρούφες, μαρμελάδες, καφέδες και προϊόντα ζαχαροπλαστικής υψηλής ποιότητας. Η AICPDF καλεί σε πλήρη απόσυρση από τα ράφια, τις αποθήκες, τις πλατφόρμες διανομής και κάθε είδους άμεση ή έμμεση εισαγωγή.

- Advertisement -

Ιδιαίτερο πλήγμα αναμένεται σε κατηγορίες προϊόντων που κατέχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ινδία, όπως η τουρκική απόλαυση (lokum) και οι gourmet σοκολάτες, που εισάγονται για τοποθέτηση σε premium αλυσίδες λιανικής και καταστήματα ειδών δώρου. Πέραν του τομέα τροφίμων, το μποϊκοτάζ αναμένεται να επηρεάσει και προϊόντα προσωπικής φροντίδας και μόδας τουρκικής προέλευσης, αν και ο βαθμός επίπτωσης σε αυτούς τους τομείς είναι ακόμη υπό αξιολόγηση.

https://www.foodingredientsfirst.com/news/india-boycott-turkish-fmcg-over-pakistan-conflict.html

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος