Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ιταλία προωθεί στην Ισπανία το αντίπαλον δέος του Nutri-Score

ΑρχικήΝέαΗ Ιταλία προωθεί στην Ισπανία το αντίπαλον δέος του Nutri-Score
spot_img

Η Ιταλία έχει αρχίσει να προωθεί και στην Ισπανία την επισήμανση τροφίμων Nutrinform, μια εναλλακτική λύση για το Nutri-Score.

Το Nutri-Score αναπτύχθηκε στη Γαλλία αλλά επικρίθηκε αρκετά από την Ιταλία και αρκετές ακόμα χώρες, οι οποίες δε συμφωνούν με τον τρόπο αξιολόγησης των τροφίμων.

Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο στη Μαδρίτη, το οποίο είχε σκοπό να παρουσιάσει το σύστημα Nutrinform Battery – που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση – σε ένα εξειδικευμένο ισπανικό κοινό.

Η εκδήλωση, που προωθήθηκε από την ιταλική πρεσβεία στην ισπανική χώρα και από την Federalimentare, περιλάμβανε τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων όπως ο κριτικός γαστρονομίας Alberto Luchini, ο οποίος ενήργησε ως συντονιστής, ο καθηγητής Luca Piretta από το Università Campus Bio-medico της Ρώμης, η ερευνήτρια Daniela Martini από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ο διατροφολόγος Rafael Moreno Rojas από το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα.

Το Nutrinform παρουσιάστηκε ως ένα «αξιόπιστο, αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις σύστημα επισήμανσης» ικανό να «διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών καθώς και τα τυπικά προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής, προωθώντας ταυτόχρονα υγιεινές διατροφικές συνήθειες».

«Η ιταλική πρόταση βασίστηκε στην κεντρικότητα των καταναλωτών και των δικαιωμάτων τους, καθώς και στην εκπαίδευση για υπεύθυνη και συνειδητή κατανάλωση», δήλωσε σύμφωνα με το ansamed ο Ιταλός πρέσβης στην Ισπανία Riccardo Guariglia στις τελικές του παρατηρήσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο