Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

IFMA: Προβλέψεις της βιομηχανίας τροφίμων για τα εστιατόρια το 2023

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςIFMA: Προβλέψεις της βιομηχανίας τροφίμων για τα εστιατόρια το 2023
spot_img

Η Διεθνής Ένωση Κατασκευαστών Υπηρεσιών Τροφίμων (IFMA) δημοσίευσε τις προβλέψεις της για τη βιομηχανία τροφίμων το 2023 στο ετήσιο συνέδριο μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η οποία φιλοξενείται στην πλατφόρμα IFMA Scope®, τα έργα που δαπανούν οι φορείς εκμετάλλευσης στον κλάδο της εστίασης θα μειωθούν κατά 0,1%, που θεωρούνται επίπεδα σε πραγματική βάση το 2023, σε σύγκριση με το 2022.

Ενώ η πρόβλεψη είναι για επίπεδη ανάπτυξη το 2023 σε πραγματικούς όρους, η IFMA προβλέπει ότι ο κλάδος θα δει πληθωρισμό 7,7%. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα τμήματα της μαζικής εστίασης θα δαπανήσουν περισσότερα το 2023 από ό,τι το 2022 ως αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους των αγαθών και όχι της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης. Αυτές οι προβλέψεις βασίζονται σε αρκετές βασικές παραδοχές, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ύφεσης το 2022, των περιορισμών της αλυσίδας εφοδιασμού, των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και πολλών υπαλλήλων που συνεχίζουν να εργάζονται εξ αποστάσεως και όχι στο γραφείο.

«Ο κλάδος της μαζικής εστίασης έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας και των ταυτόχρονων παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων και δεν έχει ακόμη τελειώσει», δήλωσε ο Phil Kafarakis, Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της IFMA.

«Η ανάγκη για βαθύτερη κατανόηση του ταραγμένου περιβάλλοντός μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η έρευνά μας βοηθά τα μέλη και τον κλάδο μας να προετοιμαστούν για το μέλλον».

Μερικά από τα βασικά σημεία από τις συγκρίσεις της πραγματικής ανάπτυξης του τμήματος του 2023 με το 2022 περιλαμβάνουν:

  • Η συνολική κατηγορία εστιατορίων – συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων πλήρους εξυπηρέτησης και περιορισμένης εξυπηρέτησης – προβλέπεται να μειωθεί κατά 1%. Αυτή η αναμενόμενη μείωση οφείλεται στη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης λόγω της προβλεπόμενης οικονομικής ύφεσης.
  • Τα εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης (QSR), τα οποία έχουν αποδώσει σημαντικά καλύτερα τα τελευταία χρόνια από άλλα τμήματα συνολικά, προβλέπεται να μειωθούν κατά 0,8%, ενώ το τμήμα Fast Casual μειώνεται κατά 1,3%.
  • Τα τμήματα εστιατορίων πλήρους εξυπηρέτησης, συμπεριλαμβανομένων των Midscale και Casual Dining, προβλέπεται επίσης να μειωθούν το 2023, μειωμένα κατά 2,2% και 1,2%, αντίστοιχα.
  • Συλλογικά, τα τμήματα on-site το 2023 προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2.4%, κυρίως επειδή η ανάκαμψή τους από το 2020 ήταν πιο αργή από αυτή των εστιατορίων. Επιπλέον, πολλές επιτόπιες τοποθεσίες τμημάτων είναι “ανθεκτικές στην ύφεση”.

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Κατασκευαστών Τροφίμων (IFMA)

Η Διεθνής Ένωση Κατασκευαστών Τροφίμων (IFMA) είναι μια εμπορική ένωση που έχει υπηρετήσει τη βιομηχανία της για 70 χρόνια. Η αποστολή της IFMA είναι να εξοπλίσει τους κατασκευαστές υπηρεσιών εστίασης με τα εργαλεία που απαιτούνται για να πλοηγηθούν στο μέλλον με αυτοπεποίθηση. Παρέχοντας πληροφορίες, προωθώντας τις βέλτιστες πρακτικές και αναπτύσσοντας ευκαιρίες δικτύωσης και εκπαίδευσης μέσω εκδηλώσεων, η IFMA διαφωτίζει τα μέλη της και παρακινεί αλλαγές που βελτιώνουν τόσο τους μεμονωμένους οργανισμούς-μέλη όσο και τη βιομηχανία τροφίμων γενικότερα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα