ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓια δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η μαγιονέζα αιτία μαζικής τροφικής...

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η μαγιονέζα αιτία μαζικής τροφικής δηλητηρίασης με δύο νεκρούς

2 λεπτά ανάγνωσης

Δύο θάνατοι μεταξύ 253 θυμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε Σαουδική Αραβία και Ινδία από μαγιονέζα.

    Μοιραία κατάληξη για μια γυναίκα στην Ινδία, είχε τροφική δηλητηρίαση που προκλήθηκε στην περιοχή Thrissur της Κεράλα, με τους ειδικούς να υποψιάζονται τη μαγιονέζα, σύμφωνα με το TheEconomicTimesOfIndia. Άλλοι 178 άνθρωποι επηρεάστηκαν αφού κατανάλωσαν πιάτο τύπου Biryani από τοπικό εστιατόριο στην περιοχή Perinjanam. Τα θύματα εισήχθησαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα όπως διάρροια και εμετό, ενώ η γυναίκα αρχικά νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κολλέγιο Thrissur για σοβαρό στομαχόπονο και εμετό.

- Advertisement -

   Οι αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι η τροφική δηλητηρίαση προκλήθηκε από μαγιονέζα που σερβίρεται με «kuzhimanthi», ένα πιάτο εμπνευσμένο από την Υεμένη που αποτελείται από αρωματισμένο ρύζι και κρέας, που συνήθως διατίθεται σε μη χορτοφαγικά εστιατόρια στην Κεράλα. Μετά το περιστατικό, οι αρχές σφράγισαν το εστιατόριο, δήλωσε στο PTI ένας αξιωματικός από το αστυνομικό τμήμα Kaipamangalam.

   Περίπου 15 ημέρες νωρίτερα, 75 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε, σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Και σε αυτήν τη περίπτωση, οι εργαστηριακές αναλύσεις κατέληξαν στο βακτήριο clostridium botulinum που προκαλεί αλλαντίαση, το οποίο εντοπίστηκε σε μια μάρκα μαγιονέζας.

- Advertisement -

   Βέβαια, στο περιστατικό της Ινδία δεν έχουν καταλήξει ακόμη με βεβαιότητα στην αιτία της δηλητηρίασης, αφού σύμφωνα με αναφορές, μια ομάδα με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Kala από το Περιφερειακό Ιατρικό Γραφείο, μαζί με τον αξιωματικό IDSP Dr. Geeta, συγκέντρωσαν στοιχεία στο εστιατόριο. Έχουν συλλεχθεί δείγματα τροφίμων και τα αποτελέσματα θα προσδιορίσουν την αιτία της τροφικής δηλητηρίασης, ενώ ήδη τα προκαταρκτικά ευρήματα αποκάλυψαν ότι το εστιατόριο λειτουργούσε κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέες γονιδιωματικές τεχνικές στα τρόφιμα: Η EFSA δεν εντοπίζει νέους κινδύνους από τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλάζει το πλαίσιο για τα φυτά NGT, την ώρα που η επιστημονική αξιολόγηση συνεχίζεται

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι προϊόντων από 20 επιχειρήσεις – Αποκαλύφθηκε «Μαϊμού» εγκατάσταση κρέατος

Έλεγχος της Περιφέρειας Αττικής αποκάλυψε εταιρεία που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, προϊόντα χωρίς νόμιμη σήμανση και μια ευρεία αλυσίδα διακίνησης κρεάτων που κρίθηκαν ακατάλληλα για διάθεση στην αγορά

Συναγερμός για ανθεκτικό υπερβακτήριο που εντοπίστηκε σε κατοικίδια και μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, σηψαιμία και μηνιγγίτιδα

Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα από τα πιο ανθεκτικά βακτήρια στον κόσμο – Τι έδειξε η ανάλυση εκατοντάδων δειγμάτων από ζώα σε 17 χώρες.