Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηνωμένα Έθνη: Η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής στον κόσμο το 2024

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗνωμένα Έθνη: Η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής στον κόσμο το 2024
spot_img

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανησυχητικά αργή πρόοδο του κόσμου προς την επίτευξη του στόχου 2 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, “Μηδενική πείνα”, έως το 2030.

Η έκδοση 2024 της ετήσιας έκθεσης, Η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής στον κόσμο, γνωστή και ως “SOFI”, δημοσιεύθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), το Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (IFAD), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Σχετικά με την παρουσίαση της έκθεσης, ο πρόεδρος του IFAD και πρόεδρος του UN-Water Alvaro Lario δήλωσε “Ο ταχύτερος δρόμος για την έξοδο από την πείνα και τη φτώχεια είναι αποδεδειγμένα οι επενδύσεις στη γεωργία στις αγροτικές περιοχές. Πρέπει να φέρουμε νέα χρήματα στο σύστημα από τον ιδιωτικό τομέα και να ανακτήσουμε την όρεξη της εποχής της πανδημίας για φιλόδοξη παγκόσμια χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση που θα φέρει φθηνότερη χρηματοδότηση στις χώρες που τη χρειάζονται περισσότερο”.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι τα παγκόσμια επίπεδα πείνας έχουν παραμείνει στάσιμα, με τον υποσιτισμό να επηρεάζει μεταξύ 713 και 757 εκατομμυρίων ανθρώπων το 2023, μια σημαντική αύξηση από το 2019. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη στην Αφρική, όπου πάνω από το 20% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πείνα.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η επισιτιστική ανασφάλεια παραμένει υψηλή σε παγκόσμιο επίπεδο, με 2,33 δισεκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίζουν μέτρια ή σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια. Ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μια υγιεινή διατροφή ξεπερνά τα 2,8 δισεκατομμύρια το 2022.

Με αυτές τις τάσεις, περίπου 582 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να υποσιτίζονται χρόνια μέχρι το 2030. Η έκθεση ζητεί επείγουσα και καινοτόμο χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και τη διασφάλιση βιώσιμης πρόσβασης σε τρόφιμα για όλους.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο