Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

 ΗΠΑ: Αντιδρούν οι εταιρείες φιστικοβούτυρου στους νέους κανόνες του FDA περί «υγιεινού»

ΑρχικήΝέαΔιεθνή ΗΠΑ: Αντιδρούν οι εταιρείες φιστικοβούτυρου στους νέους κανόνες του FDA περί «υγιεινού»
spot_img

Το φιστικοβούτυρο, τα αποξηραμένα φρούτα και πληθώρα γαλακτοκομικών που περιέχουν έστω και μικρή ποσότητα ζάχαρης δεν θα μπορούν να φέρουν το ισχυρισμό “υγιεινό”.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ, FDA, θέτει νέους κανονισμούς σχετικά με τον ισχυρισμό «υγιεινό» ακόμη και για θρεπτικά τρόφιμα που περιέχουν χαμηλά επίπεδα πρόσθετων σακχάρων, όπως το φιστικοβούτυρο. Σύμφωνα με το foodnavigator, αυτά τα τρόφιμα δεν θα πληρούν τα νέα κριτήρια του οργανισμού για τον ισχυρισμό «υγιεινό» στην ετικέτα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο προτεινόμενος κανόνας έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2023.

O πρόεδρος της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας βιομηχανίας φιστικιών Karl Zimmer τονίζει ότι το φυστικοβούτυρο έχει μικρή ποσότητα ζάχαρης (για βελτίωση της γεύσης) και συνεπώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις του FDA. Παρόλα αυτά, είναι ένα θρεπτικό τρόφιμο καλή πηγή πρωτεϊνών και υγιών λιπαρών και περιέχει υψηλά επίπεδα αργινίνης, ενός αμινοξέος που βοηθά στη σωστή ανάπτυξη. Η Ομοσπονδία προτείνει το όριο ζάχαρης, ώστε να μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «υγιεινό», να προσαρμοστεί στα ίδια επίπεδα με τα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι.

Ο Zimmer έκανε λόγο για ασυνέπειες και διαχωρισμούς στα τρόφιμα που μπορούν να φέρουν το όρο «υγιεινό» στην ετικέτα. Επεσήμανε πως τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά μπορούν να λέγονται ϋγιεινά με όριο 7,5% DV για πρόσθετα ζάχαρα, ενώ άλλα ανάμεικτα προϊόντα έχουν όριο 2,5% DV.

Στον Νέο Κανονισμό αντιδρούν επίσης οι παραγωγοί αποξηραμένων  κερασιών, τα οποία συνήθως απαιτούν λίγη ποσότητα ζάχαρης, παραγωγοί σνακ με βάση τη βρώμη καθώς και παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων υποστηρίζοντας πως «τα μέτρια επίπεδα πρόσθετων σακχάρων στα γαλακτοκομικά ενθαρρύνουν την κατανάλωσή τους αυτών των πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο