ΑρχικήPicksNews LineΗΠΑ: Ξεκίνησαν και πάλι οι εισαγωγές αβοκάντο από το Μεξικό

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν και πάλι οι εισαγωγές αβοκάντο από το Μεξικό

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας Ζώων και Φυτών (APHIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα ότι το πρόγραμμα επιθεώρησης αβοκάντο στο Michoacan του Μεξικού έχει ξαναρχίσει και οι εξαγωγές αβοκάντο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκατασταθεί.

Η APHIS, σε στενή συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Περιφερειακή Υπηρεσία Ασφαλείας του Μεξικού, την εθνική οργάνωση φυτοπροστασίας του Μεξικού (SENASICA) και την Ένωση Παραγωγών αβοκάντο και Εξαγωγέων Συσκευαστών του Μεξικού (APEAM) έχουν θεσπίσει πρόσθετα μέτρα που ενισχύουν την ασφάλεια για τους επιθεωρητές της APHIS που εργάζονται στον τομέα, μετά από απειλή που έγινε σε έναν υπάλληλο στις 11 Φεβρουαρίου.

- Advertisement -

Η ασφάλεια των υπαλλήλων του USDA – που απλώς κάνουν τη δουλειά τους – είναι υψίστης σημασίας σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Το USDA αξιολογεί τη θετική, συνεργατική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, η οποία κατέστησε δυνατή την έγκαιρη επίλυση αυτού του ζητήματος.

Το 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν αβοκάντο αξίας 3,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από το Μεξικό (92%). Όσον αφορά τον όγκο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν 1,2 εκατομμύρια τόνους αβοκάντο, με 1,1 εκατομμύρια να προέρχονται από το Μεξικό (89%). Για το τελευταίο πλήρες ημερολογιακό έτος (2020) των διαθέσιμων δεδομένων, το Μεξικό ανέφερε εξαγωγές αβοκάντο ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων το 79% πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2020 και το 2021, περίπου το 80% των αβοκάντο που εξήχθησαν από το Michoacán πήγαν στις αγορές των ΗΠΑ. Η περίοδος αιχμής για το αβοκάντο στο Μεξικό είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ενώ η περίοδος παραγωγής των ΗΠΑ για τα φρούτα αβοκάντο διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

- Advertisement -

Το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να ενισχύσουν τις ισχυρές διμερείς αλυσίδες εφοδιασμού που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία και στις δύο χώρες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.