Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και όμως υπάρχει (μπλιαχ): Αλκοολούχο ποτό από… ανθρώπινα κόπρανα!

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΚαι όμως υπάρχει (μπλιαχ): Αλκοολούχο ποτό από... ανθρώπινα κόπρανα!
spot_img

Το Ttongsul είναι ένα παραδοσιακό κορεάτικο κρασί-φάρμακο με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 9% που φτιάχνεται μετά από ζύμωση παιδικών κοπράνων.

Υπάρχουν αρκετές αναφορές για τρόφιμα και ποτά παρασκευασμένα με ανθρώπινα ή και ζωικά περιττώματα. Όπως για παράδειγμα η μπύρα un kono kuro φτιαγμένη από περιττώματα ελέφαντα και ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο Kopi Luwak φτιαγμένος από περιττώματα μοσχογαλής (ένα είδος νυφίτσας). Ωστόσο, αυτή η ιδιαίτερη ζύμωση που προκύπτει μέσα από το πεπτικό σύστημα, συμφώνα με αναφορές, κάνει τη γεύση τους
εξαιρετική. Κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Τtongsul.

Αυτό το ποτό που έχει 9% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο με καταγωγή από τη Νότια Κορέα. Είναι μια παραλλαγή κρασιού που δημιουργείται από τα κόπρανα μικρού παιδιού και σύμφωνα με τη DailyMail, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το 1960.

Στην αρχαία Κορέα υπήρχε η πεποίθηση ότι μπορεί να εξαφανίσει κοψίματα και μώλωπες, να διορθώσει σπασμένα οστά, ακόμη και να θεραπεύσει την επιληψία. Το 2013 μια ρεπόρτερ του Ιαπωνικού Vice κατάφερε να εντοπίσει ένα παραδοσιακό Κορεάτη γιατρό που ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να το φτιάχνουν. «Αισθάνομαι λυπημένος που τα ανθρώπινα κόπρανα δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως παραδοσιακό φάρμακο», ανέφερε στη συνέντευξη ο Dr Lee Chang Soo.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ένα μείγμα με περιττώματα παιδιού μεταξύ 4 και 7 ετών ψύχεται για 3-4 ημέρες, αναμιγνύεται με νερό, χωρίζεται σε μικρότερα κομμάτια και ζυμώνεται όλη τη νύχτα. Η δεξαμενή με τα περιττώματα αρχίζει να μυρίζει όλο και πιο έντονα με το πέρασμα των ημερών.

Το μείγμα αφού κοσκινιστεί αναμιγνύεται με 70% βρασμένο, μη κολλώδες ρύζι, 30% κολλώδες και μαγιά. Η διαδικασία της ζύμωσης ενεργοποιεί τα ωφέλημα βακτήρια και σκοτώνει τα υπόλοιπα. Ζυμώνεται για περίπου 7 ημέρες σε ένα πήλινο δοχείο, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα για να διατηρηθεί η θερμοκρασία από 30 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Για να καταστεί πόσιμο θα πρέπει να ζημωθεί καλά αλλιώς μπορεί να είναι επιβλαβές για την
υγεία. Το κίτρινο-καφέ υγρό είναι στραγγισμένο και μοιάζει με συνδυασμό λάσπης περιττωμάτων και εμετού, πιθανώς με μικρά κομμάτια λίπους να επιπλέουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το ιδιαίτερο ποτό με την έντονα άσχημη μυρωδιά δεν χρησιμοποιείται στην σύγχρονη Κορέα και ως επί το πλείστο το χρησιμοποιούσαν 100 χρόνια πριν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο