Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mondelez International: Ξεκίνησε ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο μπισκότων της στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήMondelez International: Ξεκίνησε ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο μπισκότων της στη Γαλλία
spot_img

Επανεκκίνηση της παραγωγής στο εργοστάσιο μπισκότων της Mondelez την τοποθεσία  Cestas, Gironde, στη νοτιοδυτική Γαλλία, έπειτα από μήνες διακοπής εξαιτίας της έκθεσης σε σαλμονέλα.

Ξεκίνησε ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο μπισκότων της Mondelez International στη Γαλλία,  μετά από μια διακοπή εξαιτίας του φόβου για μόλυνση σαλμονέλας από τον προμηθευτή της στο κακάο,  Barry Callebaut. Πρόκειται για το εργοστάσιό της στην τοποθεσία  Cestas, Gironde, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ωστόσο, θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για την πλήρη αποκατάσταση της χωρητικότητας και για να ξαναρχίσουν οι προμήθειες στους πελάτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Mondelez στις 13 Σεπτεμβρίου, ο προληπτικός καθαρισμός της εγκατάστασης, ο οποίος διήρκεσε αρκετές εβδομάδες, έχει ολοκληρωθεί και το εργοστάσιο είναι πλέον απόλυτα ασφαλές να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή και να προμηθεύει προϊόντα που είχαν διακόψει την δραστηριότητά τους.

Η εταιρεία παραγωγής συστατικών σοκολάτας με έδρα την Ελβετία, Barry Callebaut, είναι μια από τις μεγαλύτερες επωνυμίες στο χώρο προμήθειας σοκολάτας παγκοσμίως. Διέκοψε την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Wieze στο Βέλγιο τον Ιούνιο, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε μια παρτίδα προϊόντων. Το περιστατικό επηρέασε πολλές επωνυμίες, με την Mondelez να αποτελεί μια από αυτές.

Η Mondelez επιβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι τα επηρεαζόμενα προϊόντα μπισκότων περιελάμβαναν τα εμπορικά σήματα Mikado, Petit Ecolier, Granola, Pépito και Pim’s που προμηθεύτηκαν σε πολλά καταστήματα λιανικής στη Γαλλία. Ωστόσο, η εταιρεία Mondelez διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι η παύση των εργασιών της οφειλόταν σε ελέγχους και εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης και όχι σε εξάπλωση σαλμονέλας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο