Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραγωγή Ζάχαρης: Δώρον άδωρον η άνοδος στην τιμή εξαιτίας “κακής” σοδειάς στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠαραγωγή Ζάχαρης: Δώρον άδωρον η άνοδος στην τιμή εξαιτίας “κακής” σοδειάς στη Γαλλία
spot_img

Με το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν τελικά να επωφεληθούν από την πρόσφατη άνοδο στην τιμή της ζάχαρης βρίσκονται οι Γάλλοι παραγωγοί ζάχαρης, σύμφωνα με δηλώσεις τους.

Η Γαλλία αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή την περίοδο γίνεται η συγκομιδή των τεύτλων, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο. Ωστόσο, διαπιστώνεται χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές ενέργειας αναμένεται να αυξήσει το κόστος παραγωγής, μια δυσάρεστη εξέλιξη για τους παραγωγούς.

Να σημειωθεί πως οι παγκόσμιες τιμές της ζάχαρης κυμαίνονται κοντά σε υψηλό τετραετίας και ενισχύονται από το ενδεχόμενο μεγάλου παγκόσμιου ελλείμματος ζάχαρης αυτή τη σεζόν δεδομένου ότι η συγκομιδή στη Βραζιλία κρίνεται κακή.

Την ίδια στιγμή στη Γαλλία η παραγωγή ζαχαρότευτλων αναμένεται να ανακάμψει κατά 30% μετά από μια εξαιρετικά κακή καλλιέργεια την περσινή χρονιά, αποτέλεσμα επίθεσης παρασίτων που προκάλεσε ασθένεια στις καλλιέργειες, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας.

Ωστόσο, η έλλειψη ήλιου και ζεστού καιρού οδήγησε σε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από την αναμενόμενη, ενώ η έντονη βροχή λίγο πριν από τη συγκομιδή μούσκεψε τα τεύτλα. Έτσι, η μεταφορά και η ξήρανσή τους θα είναι πιο απαιτητικές διαδικασίες σε μια περίοδο που η τιμή του φυσικού αερίου αυξάνεται ραγδαία. Μην ξεχνάμε ότι τα εργοστάσια ζάχαρης κάνουν βαριά κατανάλωση αερίου με τις επιπτώσεις να αναμένεται να είναι περισσότερο έντονες την επόμενη σεζόν.

Φέτος η γαλλική σοδειά εκτιμάται ότι θα αγγίξει τους 34 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή 30% αυξημένη σε σχέση πέρυσι, αλλά 8% μειωμένη συγκριτικά με το μέσο όρο της πενταετίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας.

Σε αυτό συνετέλεσαν, εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις, οι έντονοι ανοιξιάτικοι παγετοί που έπληξαν τις καλλιέργειες τεύτλων, αλλά και η καταστροφή σχεδόν 25.000 στρεμμάτων από χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε πως δε συμμορφώνονταν με τους ισχύοντες κανόνες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα