Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πέλλα: Νέο περιστατικό παράνομου ελαιόλαδου – Μία σύλληψη

ΑρχικήΝέαΠέλλα: Νέο περιστατικό παράνομου ελαιόλαδου - Μία σύλληψη
spot_img

Σύλληψη άνδρα που απέκρυπτε 675 λίτρα λαδιού αμφιβόλου ποιότητας.

Λάδι αμφιβόλου ποιότητας, συνολικού όγκου 675 λίτρων, απέκρυπτε άνδρας, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας.

   Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ο συλληφθείς, σε χώρο που χρησιμοποιούσε, απέκρυπτε 135 συσκευασίες των 5 λίτρων, οι οποίες δεν έφεραν επιγραφή και για τις οποίες δεν διέθετε τα απαιτούμενα παραστατικά. Οι ποσότητες ελαίου κατασχέθηκαν και θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία. 

Οι τύποι της απάτης που συναντώνται στα ελαιόλαδα συνήθως αφορούν:

1.         Νοθεία ελαιολάδου με άλλου τύπου έλαια

2.         Αντικατάσταση ελαιολάδου με άλλα έλαια

3.         Ψευδή χρήση γεωγραφικής ένδειξης

4.         Λανθασμένη επισήμανση

Πως μπορεί τελικά να προφυλαχτεί ο καταναλωτής;  Βασικός κανόνας είναι να προτιμά τα συσκευασμένα ελαιόλαδα ετικέτας και όχι το χύμα ελαιόλαδο. Να επιλέγει εταιρείες που διαθέτουν πιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας τροφίμων καθώς οι συγκεκριμένες εταιρείες δέχονται ελέγχους από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα