Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Σας παρακαλώ, μην γλείφετε τα αυγά, είναι επικίνδυνο!»

ΑρχικήΝέαΔιεθνή«Σας παρακαλώ, μην γλείφετε τα αυγά, είναι επικίνδυνο!»
spot_img

Ρώσοι γλείφουν τα αυγά του σούπερ μάρκετ με την ελπίδα να πάθουν δηλητηρίαση και να αποζημιωθούν.

 Στα μέσα Μαΐου η Ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Zhiznmart με έδρα το Αικατερινούπολη δέχτηκε πυρά για φερόμενη πώληση μολυσμένων προϊόντων διατροφής που είχαν οδηγήσει τουλάχιστον 18 άτομα στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, από το βακτήριο E. coli.

Ως αποτέλεσμα, αρκετοί προμηθευτές αρνήθηκαν να συνεργαστούν ενώ και οι πωλήσεις μειώθηκαν. Για να αντιμετωπίσει την αρνητική φήμη, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας αποφάσισε να αποζημιώσει τα θύματα και με μία τολμηρή δημόσια δήλωση, υποσχέθηκε να αποζημιώσει κάθε άτομο που αποδεδειγμένα έχει δηλητηριαστεί από τα προϊόντα του με 1 εκατομμύριο ρούβλια (11.000 $).

Η υπόσχεσή του έγινε viral και σύντομα, πολλοί καταναλωτές προσπάθησαν να πάθουν τροφική δηλητηρίαση στο Zhiznmart και να λάβουν αποζημίωση. Έξω από τα Zhiznmart σχηματίστηκαν ουρές για να αγοράσουν τρόφιμα και να πάθουν τροφική δηλητηρίαση και μερικοί ήταν τόσο αποφασισμένοι που κατέφυγαν στο γλείψιμο των αυγών για να αυξήσουν τις πιθανότητες.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως κανένας άλλος πριν των πρώτων 18 πελατών του σουπερμάρκετ δεν θα αποζημιωθεί. Ο  Ivan Zaichenko δήλωσε: «Από όσο καταλαβαίνω, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Rospotrebnadzor και τα τοπικά νοσοκομεία απλώς κατακλύζονται από ισχυρισμούς για τροφική δηλητηρίαση που σχετίζεται με το Zhiznmart χωρίς καμία βάσιμη απόδειξη». Ο Zaichenko απηύθυνε και έκκληση στους καταναλωτές λέγοντας: «Σας παρακαλώ λοιπόν, μην γλείφετε τα αυγά, είναι επικίνδυνο».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο