Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκωτία: Με λουκέτο απειλείται το ένα στα τρία εστιατόρια, fish and chips

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣκωτία: Με λουκέτο απειλείται το ένα στα τρία εστιατόρια, fish and chips
spot_img

Δεν είναι άγνωστες οι επιπτώσεις του πληθωρισμού σε όλους τους τομείς του επισιτισμού. Αλλά γνωρίζατε ότι, εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους ζωής,  το ένα τρίτο των καταστημάτων fish and ships (ψάρια και πατάτες) θα μπορούσε να κλείσει; Σίγουρα, το ποσοστό είναι μεγάλο και η αύξηση 75% στην τιμή του μπακαλιάρου, 120% αύξηση στο κόστος του αρακά και 40% αύξηση του κόστος της ζύμης, είναι σημαντικοί παράγοντες για αυτό το αποτέλεσμα.

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος fish and chips, στη Σκωτία, ο Carlo Crolla, υποστηρίζει μια εκστρατεία για να βοηθήσει στη διάσωση των καταστημάτων του είδους, προειδοποιώντας ότι τα καταστήματα απειλούνται με κλείσιμο καθώς το κόστος συνεχίζει να αυξάνεται. Ο ιδιοκτήτης της East Coast Fish & Chips, στο Musselburgh  εξηγεί, αρχικά, την άνοδο των τιμών στα πιάτα ως προσπάθεια των επιχειρήσεων να επιβιώσουν την ανοδική πορεία στις τιμές ενέργειας, ψαριών, αλλά και μαγειρικού λαδιού.

- Advertisement -

Συνεργάστηκε με την Εθνική Ομοσπονδία τηγανητών Ψαριών (NFFF) για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την επίδραση του πληθωρισμού στον κλάδο της εστίασης. Μια από τις δράσεις της ομοσπονδίας είναι η άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επανεξετάσει το σχέδιό της για αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα (20% τον Απρίλη) για να ελαφρυνθούν κάπως οι επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος. «Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα, αλλά αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες αναπόφευκτα θα σημαίνουν αύξηση του κόστους για εμάς και τους πελάτες μας» αναφέρει ο Crolla στο scotsman.com.

Ο Andrew Crook, πρόεδρος του NFFF, σε δήλωσή του, μίλησε για την πρωτοφανή αύξηση στις πρώτες ύλες, με ποσοστά να ξεπερνάνε το 70% και η μέρα που οι τιμές θα επανέλθουν σε πιο βιώσιμα επίπεδα φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά. Αυτό, εκτός από τα καταστήματα, έχει επίδραση και στους ίδιους τους προμηθευτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα, η αύξηση των τιμών είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, δυστυχώς, πρέπει να αντέξουν άλλη μια αύξηση στα αγαπημένα τους πιάτα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα