Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
10.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα τρόφιμα του “φεγγαριού”

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤα τρόφιμα του "φεγγαριού"
spot_img

Το Πανεπιστήμιο του Guelph έχει προχωρήσει στη Φάση 2 του διεθνούς διαγωνισμού, Deep Space Food Challenge ο οποίος στοχεύει στην εύρεση νέων τρόπων καλλιέργειας τροφίμων στο διάστημα.

Το U of G, που ονομάζεται Canada GOOSE, ή Επιλογές Ανάπτυξης για Περιβάλλοντα Διαστήματος, αποτελείται από έναν θάλαμο ανάπτυξης φυτών με τεχνολογία ελέγχου περιβάλλοντος που μπορεί να παράγει υψηλές αποδόσεις σε φρούτα, λαχανικά και μανιτάρια.

- Advertisement -

Η ομάδα σχεδιασμού από τη Σχολή Περιβαλλοντικών Επιστημών (SES) βασίζεται στην τεχνογνωσία της Ερευνητικής Εγκατάστασης Συστημάτων Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος για να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας εντός του συστήματος. Λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο παραμένουν μυστικές κρυφές καθώς ο διαγωνισμός συνεχίζεται.

Ενώ ο θάλαμος ανάπτυξης φυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή φρέσκιας τροφής για αστροναύτες, θα μπορούσε επίσης να εγκατασταθεί σε απομακρυσμένες περιοχές ή σκληρά περιβάλλοντα στη Γη για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Κάθε συμμετέχων στο Deep Space Food Challenge πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα διατροφής που παρέχει μια ποικιλία εύγευστων, ασφαλών και θρεπτικών τρόφιμα και δεν απαιτεί ανεφοδιασμό από τη Γη για μήνες ή και χρόνια.

Ο Δρ Τόμας Γκράχαμ , καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών που συμπροεδρεύει στην κριτική επιτροπή με τον Καναδό αστροναύτη Κρις Χάντφιλντ, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο Γκράχαμ έχει περάσει 25 χρόνια σε έρευνα και προσέγγιση που σχετίζεται με το διάστημα, συμπεριλαμβανομένης μιας τριετούς μεταδιδακτορικής θητείας στη NASA. Επί του παρόντος, συνεργάζεται με τον καθηγητή SES, Δρ. Mike Dixon, σε ένα έργο που υποστηρίζεται από την CSA με σκοπό την καλλιέργεια φυτών στο φεγγάρι μέχρι το 2024-25.

Η έρευνα έχει εφαρμογές και εδώ στη Γη. Οι μελέτες των φώτων LED που προορίζονται για χρήση στο διάστημα, για παράδειγμα, βοήθησαν στην επανάσταση στον φωτισμό σε θερμοκήπια και κάθετες φάρμες εσωτερικών χώρων.

Μια τηλεοπτική εκπομπή της NASA παρουσίασε τις νικητήριες συμμετοχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με εμφανίσεις από τον βετεράνο παρουσιαστή της εκπομπής μαγειρικής Martha Stewart και τον συνταξιούχο αστροναύτη της NASA Scott Kelly.

Μαζί, και οι 38 νικητές έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος στη Φάση 2 της πρόκλησης. Η Φάση 2 είναι μια επίδειξη κουζίνας, όπου οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο τεχνολογίας παραγωγής τροφίμων και θα το χρησιμοποιήσουν για να παράσχουν δείγματα προϊόντων διατροφής για την κριτική επιτροπή.

Τέσσερις Καναδοί θα επιλεγούν από αυτή τη φάση για να λάβουν $100.000 στους τελικούς της Φάσης 2 το επόμενο φθινόπωρο.

Η τελική φάση θα δει τους συμμετέχοντες να κλιμακώσουν τις προτεινόμενες λύσεις τους σε μια περίοδο 12 έως 18 μηνών. Ο νικητής του μεγάλου βραβείου θα αποφασιστεί στη συνέχεια το φθινόπωρο του 2024 και θα κερδίσει 380.000 $.

Πληροφορίες από University of Guelph

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα