Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: ΠΓΕ το Ισπανικό Βόειο κρέας “Vaca Gallega – Buey Gallego”

ΑρχικήΝέαΕΕ: ΠΓΕ το Ισπανικό Βόειο κρέας "Vaca Gallega – Buey Gallego"
spot_img

Η μέθοδος παραγωγής «δημιουργεί κρέατα που ξεχωρίζουν για την αισθητηριακή τους ποιότητα και ζουμερά στο στόμα με μια βαθιά και επίμονη γεύση κρέατος με ελαφρώς όξινη επίγευση».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απόφαση  2022/1861 χορήγησε Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο βόειο κρέας από τη Γαλικία, τόσο λόγω της γεύσης και της υφής του, όσο και του οικογενειακού συστήματος κτηνοτροφίας και των μέθοδος εκτροφής ζώων, η οποία περιέχει υψηλή παρουσία βοσκής. Η απόκτηση αυτής της καταχώρισης ως ΠΓΕ αντιπροσωπεύει “την υψηλότερη αναγνώριση ως σφραγίδα ποιότητας και προστασίας”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρυθμιστικού Συμβουλίου των IGPs Beef της Γαλικίας, Jesús González.

Η IGP διαθέτει 1.194 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 40 εγγεγραμμένες βιομηχανίες κρέατος και επιχειρήσεις. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων βοοειδών είναι 25.773, εκ των οποίων τα 1.276 είναι βόδια και 24.497 αγελάδες, και μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 2.250 σφάγια, εκ των οποίων τα 2.127 αντιστοιχούν σε αγελάδα της Γαλικίας και 123 σε βόδια της Γαλικίας, που αντιστοιχούσαν σε 4255 κιλά από την αγορά. υπό την Ονομασία, με κατά προσέγγιση αξία κατά την πρώτη πώληση άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος σύμφωνα με το swissinfo, επαίνεσε σε δήλωσή του αυτόν τον τρόπο εκτροφής βοοειδών της Γαλικίας, που βασίζεται σε ένα «μικτό σύστημα», είπε, το οποίο εναλλάσσει υπαίθρια βοσκοτόπια με σταθερή σίτιση, εκμεταλλευόμενη «τους διαθέσιμους πόρους διατροφής και το πλεόνασμα των καλλιεργειών» στο η περιοχή.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, αυτή η μέθοδος παραγωγής «δημιουργεί κρέατα που ξεχωρίζουν για την αισθητηριακή τους ποιότητα», τρυφερά στην όψη και χαρακτηρίζονται « γιατί είναι ζουμερά στο στόμα και μια βαθιά και επίμονη γεύση κρέατος με ελαφρώς όξινη επίγευση».

Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο κάπως υψηλότερο ποσοστό ενδομυϊκού λίπους που έχουν τα βοοειδή της Γαλικίας, το οποίο έχει «ευνοϊκό προφίλ λιπιδίων», λόγω «της υψηλής σχετικής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε ότι αυτή η νέα προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της Γαλικίας και όλο το κρέας που παράγεται από τις φυλές βοοειδών Blonde de Galicia, Brunes de Asturiana de los Valleys , Limousine, Blonde d’Aquitaine, Friesian και Alpine Brown.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανακαλείται γάλα λόγω μόλυνσης με τον ιό της γρίπης των πτηνών

Μολυσμένο με τον ιό της γρίπης των πτηνών γάλα, αποσύρθηκε από τα ράφια - Άγνωστος ο κίνδυνος για τους καταναλωτές λένε οι αρχές.

Ζυμαρικά: Πως πρέπει να τα τρώτε για να μην παχαίνουν – Ευρήματα μελετών

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο