ΑρχικήΝέαΕΕ-ΠΟΥ: Ανησυχία για την ανακοίνωση της αποχώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών από τον...

ΕΕ-ΠΟΥ: Ανησυχία για την ανακοίνωση της αποχώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την αποχώρηση των των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «βλέπει με ανησυχία» τις ανακοινώσεις περί αποχώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ελπίζει ότι ο νέος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επανεξετάσει την απόφασή του, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

- Advertisement -

«Βλέπουμε με ανησυχία τις ανακοινώσεις για αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργασθούμε με τους αμερικανούς εταίρους μας και ελπίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέτασης», δήλωσε η εκπρόσωπος για ζητήματα υγείας Εύα Χρντσίροβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι λυπάται γα την απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από τον οργανισμό και εξέφρασε την ελπίδα να την αναθεωρήσει.

- Advertisement -

«Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν και πραγματικά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος για το καλό όλων, για τους Αμερικανούς και για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τάρικ Γιασάρεβιτς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Τραμπ υπέγραψε χθες Δευτέρα, λίγο μετά την ορκωμοσία του, διάταγμα με το οποίο απέσυρε τη χώρα του από τον ΠΟΥ, τον οποίο έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19.

- Advertisement -

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας έκλεβε, όλοι κλέβουν τις ΗΠΑ. Δεν θα συμβαίνει πια», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος υπογράφοντας το διάταγμα.

Σε αυτό ο Τραμπ ζητεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες «να αναστείλουν οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων, στήριξη ή πόρους της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον ΠΟΥ» και τις καλεί να «βρουν αξιόπιστους αμερικανούς και διεθνείς εταίρους» ικανούς «να αναλάβουν τις δραστηριότητες» του οργανισμού.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.