Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕΠΑΖ: Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

ΑρχικήΝέαΕΕΠΑΖ: Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής
spot_img

Aίτημα για ένταξη των αρτοζαχαροπλαστείων στα προστατεύομενα επαγγέλματα – Υπό εξαφάνιση ο κλάδος.

Στην ίδρυση της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (ΕΕΠΑΖ) προχώρησαν επιχειρηματίες του κλάδου, με στόχο την ανάδειξη και προστασία του αρτοζαχαροπλαστείου ως επιχείρησης με πολιτισμική διάσταση και ειδική κοινωνική βαρύτητα για την Ελλάδα.

   «Δεν είμαστε συνδικαλιστές αλλά ιδιοκτήτες καταστημάτων. Εκπροσωπούμε πάνω από 300 καταστήματα και πάνω από 5.000 εργαζόμενους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΠΑΖ Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης και συμπλήρωσε: «Ζητάμε την ένταξη του ελληνικού αρτοποιείου και ζαχαροπλαστείου στα προστατευόμενα επαγγέλματα. Ο κλάδος μας τελεί υπό εξαφάνιση. Οι διαδοχικές κρίσεις μας έχουν εξουθενώσει. Τη χρονιά που διανύσαμε τα καταστήματά μας έχασαν όλο το λιανικό κέρδος. Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις που μας καλεί η Πολιτεία και προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι υπηρεσίες της. Την ίδια στιγμή, οι διαδοχικές κρίσεις ακρίβειας μας έχουν εξαντλήσει ενώ απορροφούμε ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και στο ενεργειακό κόστος».

   Επίσης, τόνισε ότι βασική επιδίωξη της Ένωσης είναι να βοηθήσει την Πολιτεία να εκσυγχρονιστεί και να απαλλαγεί από τη μεγάλη γραφειοκρατία, ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να στηρίξει τον κλάδο μας να επιτύχει τη βιωσιμότητά του. «Η βιωσιμότητά μας εξαρτάται από την Πολιτεία. Καλούμε όλους τους αρτοποιούς και όλους τους ζαχαροπλάστες, να έρθουν κοντά μας για να επιλύσουμε τα χρόνια προβλήματα» ανέφερε.

   Τα βασικά ζητήματα που θέτει ο κλάδος ως προτεραιότητες στο δημόσιο διάλογο και στη συζήτηση με τις αρμόδιες αρχές αφορούν:

   – Την ανάδειξη της κουλτούρας, της ιστορίας και των πολιτισμικών χαρακτηριστικών που παραδοσιακά διακρίνουν τον ευρύτερο κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης και την προστασία αυτού του χαρακτήρα των επιχειρήσεων του κλάδου.

   – Τη διαμόρφωση νέου πλαισίου αδειοδότησης των καταστημάτων του κλάδου, που θα λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του, θα είναι απλό, λειτουργικό και θα εξαλείφει την πολυνομία και την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων που δημιουργούν συνθήκες μη νομιμότητας.

   – Την αντιμετώπιση εργασιακών θεμάτων όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συμφωνία εργοδότη-εργαζομένου, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας και πολιτικές για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στον κλάδο, μεταξύ άλλων.

   – Γενναία ρύθμιση για τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου έναντι του υπέρογκου κόστους ενέργειας, που απειλεί τη βιωσιμότητά τους και πιέζει ανοδικά τις τιμές των αγαθών πρώτης ανάγκης.

   – Καλύτερη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαμόρφωση και την εφαρμογή πολιτικών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την κατάργηση ατελέσφορων μέτρων όπως το ειδικό τέλος για τα πλαστικά μιας χρήσης.

   Η ΕΕΠΑΖ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως μέλη εταιρείες ή/και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης ή συνεργάζονται με αυτούς (προμηθευτές πρώτων υλών, εξοπλισμού κλπ). Ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι οι εταιρείες: ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ, PAUL, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΕΣΤΙΑ, ΒΕΝΕΤΗ, ΑΡΤΟΠΟΛΙΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ DAILY BAKERY, ΣΑΒΟΪΔΑΚΗ, PIETRIS, ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΥΡΑΤΗ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, ΣΟΒΟΛΟΣ, ΤΑ ΓΙΟΥΛΙΑ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, ΜΕΛΙΡΡΥΤΟ, FARINE CAFÉ-BOULANGERIE, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΑΒΑΝΑΣ, ΡΩΞΑΝΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ, ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ, D. STERGIOU και ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα