Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Παρουσίαση των διαδικασιών ελέγχου ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα σε αντιπροσωπεία από την Ιορδανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕΦΕΤ: Παρουσίαση των διαδικασιών ελέγχου ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα σε αντιπροσωπεία από την Ιορδανία
spot_img

Ο ΕΦΕΤ θα υποστηρίξει τους Ιορδανούς στην απόκτηση πολύτιμων γνώσεων από τις βέλτιστες πρακτικές στον έλεγχο της ασφάλειας των τροφίμων

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) ως Κεντρική αρμόδια αρχή για την οργάνωση, το συντονισμό και την εποπτεία των επίσημων ελέγχων στους τομείς των τροφίμων και των υλικών σε επαφή με τρόφιμα, σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παρασκευής, μεταποίησης, διανομής και διάθεσης, παρουσίασε την Τετάρτη 22 Ιουνίου σε 12μελή αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Ιορδανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (GFDA), του Υπουργείου Γεωργίας (MoA), του Υπουργείου Σχεδιασμού και Διεθνών Συνεργασιών (MOPIC) και επιχειρήσεων, τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων στην Ελλάδα και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, μέσω των αρμοδιοτήτων και δραστηριοτήτων του.

Η συνάντηση οργανώθηκε από την IFC (International Finance Corporation), από το Group της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), σε εφαρμογή ενός συμβουλευτικού προγράμματος το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και στοχεύει στη στήριξη της κυβέρνησης της Ιορδανίας για τη βελτίωση της πρόσβασης των προϊόντων της Ιορδανίας στις διεθνείς αγορές και τον εκσυγχρονισμό της εθνικών υποδομών ποιότητας καθώς και του συστήματος ελέγχου ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.

Τη συνάντηση, η οποία φιλοξενήθηκε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας κα Θέμις Ευτυχίδου και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ε.Φ.Ε.Τ. Καθ. Αντώνιος Ζαμπέλας.

Η Ιορδανική αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους: Prof. Nizar M. Mhaidat (Director General of JFDA), Dr. Jafar Alqudah (Consultant Director-General for Food Affairs and International Cooperation JFDA), Dr Hadi Khetan (Head of Export and Import Food Department, JFDA), Dr Rudinah Batarsehb (Head of follow-up and Auditing Department/Laboratory Directorate, JFDA), Dr Rajya Almasoud (Head of Information Department, JFDA), KAHLED AL-HUSBAN (Head of Geographical Indications Division, Quality and Traceability, MoA), Ahmad AlOweidi (Head of Agricultural products Traceability & National Quality System Division, Quality and Traceability Department, MoA), LAYALI MOHAMMAD AL MOMANI (Head of Good Agricultural Practices Division, Quality and Traceability Department, MoA), SIREEN ADWAN (Value Chain Specialist at the Reform Secretariat, MOPIC), Lana Nimri (AmCham Legal advisor), Zaid M. Ali Abu-Shehab Nabil Group (Technical Manager), Sondos Abdel Qader Adeeb Samara (Environmental Laboratory for Microbiological and Chemical Analysis Quality Manager and partner)

Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχαν οι: Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης (Αναπλ. Γενικός Διευθυντής), Δρ. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης (προϊστάμενος της Δ/νσης Προστασίας Καταναλωτών), Δρ. Ζωή Μούσια (προϊσταμένη της Δ/νσης Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής), Δρ. Αγγελική Καρπούζα (προϊσταμένη της Δ/νσης Εργαστηριακών Δομών), Βασιλική Γιαννούλη (προϊσταμένη του Τμήματος Κρέατος και Αλιευμάτων της Δ/νσης Ασφάλειας Τροφίμων), Δρ Ευαγγελία Φουκαράκη (προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφικών Περιστατικών της Δ/νσης Προστασίας Καταναλωτών), Δρ. Νικόλαος Κατερέλος (Προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας της Δ/νσης Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής), Γιάννης Λυκογιάννης (Τμήμα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Ελέγχων της Δ/νσης Ασφάλειας Τροφίμων).

Οι διαδικασίες και ο τρόπος λειτουργίας του ΕΦΕΤ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμένεται να υποστηρίξει τους Ιορδανούς στην απόκτηση πολύτιμων γνώσεων από τις βέλτιστες πρακτικές στον έλεγχο της ασφάλειας των τροφίμων και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των Ιορδανών και Ελλήνων ομολόγων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα