Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Διεθνές Workshop για την εκτίμηση επικινδυνότητας της έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες

ΑρχικήΝέαEFSA: Διεθνές Workshop για την εκτίμηση επικινδυνότητας της έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες
spot_img

cibum team

Το διεθνές εργαστήριο της EFSA για την εκτίμηση επικινδυνότητας των χημικών μειγμάτων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18-20 Οκτωβρίου 2021 σε τρεις απογευματινές συνεδρίες.

Αυτή η εκδήλωση απευθύνεται σε επιστήμονες που εργάζονται σε μεθόδους εκτίμησης  επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες. Αυτό περιλαμβάνει προϊόντα και προσμείξεις, εκτίμηση έκθεσης, τοξικοκινητική και τοξικοδυναμική μοντελοποίηση, εργαλεία in-silico κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομάδες συζήτησης που διερευνούν ερωτήσεις σχετικά με επιστημονικά κριτήρια για την ομαδοποίηση χημικών ουσιών σε ομάδες αξιολόγησης, και μελλοντικές προκλήσεις στην εκτίμηση επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες (χημικά μείγματα):

  • Κριτήρια που καθοδηγούνται από τον κίνδυνο για την ομαδοποίηση χημικών ουσιών σε ομάδες αξιολόγησης
  • Κριτήρια που βασίζονται στην έκθεση και στον κίνδυνο για την ιεράρχηση των πολλαπλών χημικών ουσιών
  • Μελλοντικές προκλήσεις για την εκτίμηση επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι σύνοδοι ολομέλειας του εργαστηρίου θα μεταδοθούν ζωντανά στον ιστότοπο της EFSA, απευθείας. Η εγγραφή δεν απαιτείται, ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα