Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Διεθνές Workshop για την εκτίμηση επικινδυνότητας της έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες

ΑρχικήΝέαEFSA: Διεθνές Workshop για την εκτίμηση επικινδυνότητας της έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες
spot_img

cibum team

Το διεθνές εργαστήριο της EFSA για την εκτίμηση επικινδυνότητας των χημικών μειγμάτων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18-20 Οκτωβρίου 2021 σε τρεις απογευματινές συνεδρίες.

Αυτή η εκδήλωση απευθύνεται σε επιστήμονες που εργάζονται σε μεθόδους εκτίμησης  επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες. Αυτό περιλαμβάνει προϊόντα και προσμείξεις, εκτίμηση έκθεσης, τοξικοκινητική και τοξικοδυναμική μοντελοποίηση, εργαλεία in-silico κ.α.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομάδες συζήτησης που διερευνούν ερωτήσεις σχετικά με επιστημονικά κριτήρια για την ομαδοποίηση χημικών ουσιών σε ομάδες αξιολόγησης, και μελλοντικές προκλήσεις στην εκτίμηση επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες (χημικά μείγματα):

  • Κριτήρια που καθοδηγούνται από τον κίνδυνο για την ομαδοποίηση χημικών ουσιών σε ομάδες αξιολόγησης
  • Κριτήρια που βασίζονται στην έκθεση και στον κίνδυνο για την ιεράρχηση των πολλαπλών χημικών ουσιών
  • Μελλοντικές προκλήσεις για την εκτίμηση επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι σύνοδοι ολομέλειας του εργαστηρίου θα μεταδοθούν ζωντανά στον ιστότοπο της EFSA, απευθείας. Η εγγραφή δεν απαιτείται, ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ  

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα