Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση για την ασφάλεια των ενζύμων στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαEFSA: Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση για την ασφάλεια των ενζύμων στα τρόφιμα
spot_img

cibum team


   Τα ένζυμα τροφίμων εγκρίνονται για εμπορία στην ΕΕ σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1331/2008, ο οποίος θεσπίζει κοινή διαδικασία έγκρισης για πρόσθετα τροφίμων, ένζυμα τροφίμων και αρτύματα τροφίμων. Για την υποστήριξη της απόφασης έγκρισης, η ασφάλεια των ενζύμων τροφίμων υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης αξιολογείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Ένα έγγραφο καθοδήγησης δημοσιεύθηκε το 2009 (EFSA, 2009) για την υποστήριξη των αιτούντων κατά την προετοιμασία των φακέλων.

Η EFSA ενημερώνει αυτήν την καθοδήγηση ενσωματώνοντας τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές στη μεθοδολογία εκτίμησης κινδύνου. Το σχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τις 8 Μαρτίου 2021 έως τις 9 Μαΐου 2021. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης και θα πραγματοποιηθεί 21-22 Ιουνίου 2021
14: 00-18: 00/14: 00-18: 00.

Στόχοι της συνάντησης:

  • Για την αντιμετώπιση των αμφιβολιών που ενδέχεται να έχουν οι αιτούντες σχετικά με την προσέγγιση που υιοθέτησε η επιτροπή CEP κατά τη διενέργεια αξιολογήσεων κινδύνου των ενζύμων τροφίμων.
  • Για να διευκρινιστεί το σύνολο δεδομένων που απαιτείται από την EFSA για να πραγματοποιήσει την αξιολόγησή του.
  • Να αποσαφηνίσει τις διαδικαστικές πτυχές της υποβολής φακέλων.

Δομή της εκδήλωσης

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει δύο συνεδρίες. Η συνεδρία 1 είναι αφιερωμένη στα σχόλια που ελήφθησαν κατά τη δημόσια διαβούλευση. Οι εμπειρογνώμονες της EFSA θα αλληλεπιδράσουν με τα ενδιαφερόμενα μέρη για να διευκρινίσουν τα επιστημονικά δεδομένα που απαιτούνται βάσει της νέας καθοδήγησης.

Η συνεδρία 2 είναι αφιερωμένη σε διαδικαστικές πτυχές που σχετίζονται με την προετοιμασία και την υποβολή φακέλων. Πρακτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων επιδείξεων σχετικά με τον τρόπο υποβολής φακέλων σχετικά με τα ένζυμα τροφίμων. Το προσωπικό της EFSA θα αποσαφηνίσει τη σημασία ενός φακέλου με πλήρες σύνολο δεδομένων έναντι μειωμένου συνόλου δεδομένων και θα εξηγήσει νέες πρακτικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί βάσει του κανονισμού για τη διαφάνεια. Κάθε συνεδρία θα περιλαμβάνει μια συνεδρία Q&A για την αντιμετώπιση ερωτήσεων και σχολίων από τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να στείλουν ερωτήσεις και σχόλια χρησιμοποιώντας τη φόρμα εγγραφής. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίας, οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν ερωτήσεις μέσω ενός chat. Οι ερωτήσεις που λαμβάνονται πριν από την εκδήλωση, θα απαντηθούν στις συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων. Η αυθόρμητη παρέμβαση στις συνεδρίες Q&A εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του χρόνου.

Όλες οι παρουσιάσεις θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο της EFSA μετά την εκδήλωση.

Ποιος μπορεί να παρευρεθεί;

Η συνάντηση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά η εγγραφή είναι υποχρεωτική. Η προθεσμία εγγραφής είναι 14/06/2021. Εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη φόρμα ΕΔΩ.

Η συμμετοχή περιορίζεται σε 250 συμμετέχοντες. Η εγγραφή θα κλείσει μόλις επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.


Δείτε:

Πανελλαδικές: Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό την ημέρα της εξέτασης; Μπορεί το φαγητό να βελτιώσει την βαθμολογία; 

Συγκινητικό βίντεο του Τσιτσιπά με την οικογένειά του στο δρόμο προς την κορυφή 

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ανοίγει την «πόρτα» σε μακροπρόθεσμα προβλήματα

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πετυχημένο branding 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!  

Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; 

Δημήτρης Ζώτος: Ο ζαχαροπλάστης της Σαντορίνης που έκανε γνωστά τα τοπικά γλυκά, σε όλο τον πλανήτη.

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Δείτε: Τα γλυκά καννόλι του γοητευτικού επιθεωρητή Μονταλμπάνο! 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru

Δείτε: Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης 

Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο