Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Πρόσκληση σε πρόγραμμα Υποτροφιών

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηEFSA: Πρόσκληση σε πρόγραμμα Υποτροφιών
spot_img

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 14 Μαρτίου 2024.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει δημοσιεύσει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το επιχορηγούμενο πρόγραμμα υποτροφιών  διάρκειας ενός έτους (Σεπτέμβριος 2024-Αύγουστος 2025) για τη χρηματοδότηση προτάσεων τοποθέτησης 15 υποτρόφων:

«EUBA-EFSA-2023-ENREL-01: Selection of hosting sites and fellows for EFSA’s European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme»

Ο σύνδεσμος για την πρόσκληση και τα έγγραφα της είναι διαθέσιμα εδώ.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 14 Μαρτίου 2024.

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της πύλης EU Funding and Tenders, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην ενότητα 3 της πρόσκλησης.

Αιτήσεις σε έντυπη μορφή δεν θα γίνονται δεκτές

Η τρέχουσα πρόσκληση έχει σκοπό να επιχορηγήσει την τοποθέτηση 15 υποτρόφων, με την απονομή επιχορήγησης σε κοινοπραξία αποκλειστικά μεταξύ δύο οργανισμών που είναι ενταγμένοι στον κατάλογο οργανισμών του άρθρου 36, από δύο διαφορετικά κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία ή τη Νορβηγία:

  • ο ένας οργανισμός θα έχει το ρόλο οργανισμού φιλοξενίας (hosting site) και
  • ο άλλος οργανισμός προτείνει τον υπότροφο που θα εκπαιδευτεί (Fellow sending organization) υλοποιώντας την πρόταση του οργανισμού φιλοξενίας.

Οι υποψήφιοι   μπορούν να υποβάλουν προτάσεις ακολουθώντας τις οδηγίες στην ενότητα 3.1 της ανωτέρω πρόσκλησης είτε ως οργανισμοί φιλοξενίας υποτρόφων (Hosting sites) είτε ως οργανισμοί αποστολής υποτρόφων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βήματα, τα χρονοδιαγράμματα και τη λειτουργία του προγράμματος (EU-FORA infographic, FAQ, Steps & Timelines)  είναι διαθέσιμες μέσω του συνδέσμου: ειδική ιστοσελίδα της EFSA 

Για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στην EFSA μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: EU-FORA@efsa.europa.eu

Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω πρόσκληση (Grant) δικαιούχοι υποβολής πρότασης είναι οι οργανισμοί του καταλόγου του άρθρου 36 του Καν. (ΕΚ) 178/2002, ο οποίος είναι διαθέσιμος στον σύνδεσμο:  https://efsa.force.com/competentorganisations/s/

Για τη διευκόλυνση της δημιουργίας κοινοπραξιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εστιακό Σημείο της EFSA (efsa@efet.gr), δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην πρόσκληση ως οργανισμοί φιλοξενίας ή παροχής υποτρόφων. Το Εστιακό θα διακινήσει τις προτάσεις μέσω της EFSA στο δίκτυο των Εστιακών Σημείων, το οποίο στη συνέχεια θα προωθήσει τις προτάσεις στους οργανισμούς του άρθρου 36 των άλλων ΚΜ.

Πληροφορίες  για το πρόγραμμα υποτροφιών EU-FOR A

Το πρόγραμμα υποτροφιών EU-FORA διεξάγεται από το 2017 και έχουν υλοποιηθεί ήδη 6 κύκλοι εκπαίδευσης (ο 7ος κύκλος είναι σε εξέλιξη).

Το νέο πρόγραμμα EU-FORA 2.0 το οποίο έχει ξεκινήσει από το έτος 2022,  έχει σημαντικές  αλλαγές από τους κύκλους των προηγούμενων ετών σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η συμμετοχή οργανισμών από μεγαλύτερο αριθμό κρατών μελών και να βελτιωθεί η συνολική διαδικασία. Αυτό το εξελιγμένο πρόγραμμα είναι επίσης ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της EFSA 2027 και τις διατάξεις του νέου κανονισμού για τη διαφάνεια (Κανονισμός (ΕΕ) 2019/1381).

Η κύρια αλλαγή στη νέα πρόσκληση είναι ότι τόσο οι οργανισμοί φιλοξενίας (Hosting Sites)  όσο και οι υπότροφοι (Fellows)  θα επιλέγονται στο πλαίσιο της ίδιας πρόσκλησης, δηλαδή οι αιτήσεις θα γίνονται πλέον από μια κοινοπραξία δύο οργανισμών του άρθρου 36 από δύο διαφορετικά κράτη μέλη, τη Νορβηγία ή την Ισλανδία ως εξής:

– Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας θα ενεργεί ως οργανισμός φιλοξενίας (Hosting Site) και θα παραδώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον υπότροφο.

– Ο συνδικαιούχος- εταίρος της κοινοπραξίας θα επιλέξει ένα μέλος του προσωπικού του ως υποτρόφου (fellow), που θα προτείνεται να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα εργασίας για ένα έτος, το οποίο θα είναι το παραδοτέο του έργου.

To έργο του υποτρόφου μπορεί να παρέχεται κατά ένα χρονικό διάστημα εξ αποστάσεως, με παραμονή του υποτρόφου στον οργανισμό προέλευσης αλλά ένα μέρος υποχρεωτικά 3 μήνες ή περισσότερο χωρίς προβλεπόμενο μέγιστο χρόνο (συνολική διάρκεια προγράμματος 12 μήνες) με φυσική παρουσία στον οργανισμό φιλοξενίας (Hosting Site) που παρέχει την εκπαίδευση, κατόπιν συμφωνίας από τους οργανισμούς που συμμετέχουν στην κοινοπραξία.

  • Η συνεισφορά της EFSA για κάθε επιχορήγηση και για κάθε υπότροφο βασίζεται σε ένα σταθερό ποσό 55.000 €. Το ποσό αυτό προορίζεται να υποστηρίξει τις δαπάνες που επιβαρύνουν και τους δύο οργανισμούς: αποδέσμευση ενός μέλους του προσωπικού για ένα έτος (ενώ παραμένει μέλος του προσωπικού), σχεδιασμός και εφαρμογή του προγράμματος εργασίας (συμπεριλαμβανομένης της επίβλεψης), διοικητικές δαπάνες, και τα λοιπά.
  • Οι υπότροφοι παραμένουν μέλη του προσωπικού του οργανισμού αποστολής τους καθ’ όλη τη διάρκεια του της συνεργασίας.
  • Ο μέγιστος αριθμός υποτρόφων που μπορούν να εκπαιδευτούν στο ίδιο πρόγραμμα εργασίας είναι τρείς (3).
  • Ο μέγιστος αριθμός υποτρόφων που θα εκπαιδευτούν στην ίδια χώρα υποδοχής είναι πέντε (5).
  • Η EFSA δεν ορίζει τον τρόπο κατανομής της επιχορήγησης μεταξύ των δύο οργανισμών.
  • Ο οργανισμός φιλοξενίας δεν υποχρεούται να πληρώσει τον υπότροφο αλλά τον οργανισμό από τον οποίο προέρχεται.
  • Δεν απαιτούνται αποδείξεις για τις πραγματικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν και από τα δύο μέρη στην κοινοπραξία.
  • Για περαιτέρω ερωτήσεις ή διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσκληση, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση EFSAProcurement@efsa.europa.eu αναφέροντας τον αριθμό της πρόσκλησης: «EUBA-EFSA-2023-ENREL-01»

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τη διαδικασία ένταξης στον κατάλογο των αρμόδιων οργανισμών του άρθρου 36 μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση efsa@efet.gr

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα