Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση RASFF: καπνιστή ρέγγα από την Ελλάδα με υψηλά επίπεδα καδμίου

ΑρχικήΝέαΕιδοποίηση RASFF: καπνιστή ρέγγα από την Ελλάδα με υψηλά επίπεδα καδμίου
spot_img

Όπως σας ενημερώσαμε εχθές, ένα alert που εκδόθηκε από την Φιλανδία στο Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές – RASFF, αφορούσε ακτινίδια με προέλευση από την Ελλάδα.

Τα εν λόγω προϊόντα βρέθηκαν να περιέχουν την ουσία oxamyl σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό που ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

- Advertisement -

Υπάρχει μια ακόμα ειδοποίηση RASFF για ελληνικό προϊόν και αυτή τη φορά έρχεται από τη γειτονική μας Ιταλία.

To alert αφορά καπνιστή ρέγγα Ελληνικής προέλευσης, η οποία σε επίσημο έλεγχο της Ιταλικής αγοράς βρέθηκε να έχει περιεκτικότητα σε Κάδμιο 0,151ppm.

Να σημειωθεί, πως βάσει του ΕΚ 1881/2006 για τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα, το ανώτατο όριο για το Κάδμιο σε αυτή την κατηγορία προϊόντος, για τη σάρκα του ψαριού, είναι 0,050ppm.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά, ενώ η κατηγορία επικινδυνότητας στην ειδοποίηση RASFF χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα