Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης: Έναρξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΠοτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης: Έναρξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
spot_img

Έναρξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσε η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης.

Την έναρξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών της Λέσβου, ανακοίνωσε η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης.

Με συντονιστές τον Αθανάσιο Στασινάκη, Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος και τον Κωνσταντίνο Τοπουζέλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη πενταετία μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας καθώς και τη στήριξη αποφοίτων.

Με δεδομένο τον σεβασμό της αποσταγματοποιίας προς το περιβάλλον και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των πρακτικών της παραγωγικής διαδικασίας για ένα μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, η Ποτοποιία σχεδιάζει τη διοργάνωση περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων σε ευρύτερες κοινωνικές/επαγγελματικές ομάδες της περιοχής με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για το 2024 οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα έχουν ως θέμα την ανακύκλωση και το νερό και θα αποτελέσουν συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σημαντικές θα είναι και οι συμμετοχές της εταιρείας σε συνέδρια και δράσεις του Πανεπιστημίου. Τα δύο μέρη επίσης θα υλοποιούν από κοινού εκδηλώσεις με στόχο τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δέσμευση της Ποτοποιίας Πλωμαρίου για τη στήριξη της εντοπιότητας και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων της ξεκινάει από τα χρόνια της δημιουργίας της. Από τότε μέχρι σήμερα στους πρωταρχικούς της στόχος ήταν πάντα να δίνει πνοή στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου καθώς και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που έχουν όραμα. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να δίνονται βραβεία και υποτροφίες σε φοιτητές που αριστεύουν ή πετυχαίνουν δημοσιεύσεις των εργασιών τους σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα, το αποστακτήριο θα «ανοίξει τις πύλες του» σε φοιτητές της Ελλάδας και του εξωτερικού προκειμένου να οργανωθούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Ούζου: «Ο Κόσμος του Ούζου» της Ποτοποιίας όπου οι φοιτητές θα ενημερώνονται για την παραγωγική διαδικασία και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής ούζου. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών των δύο Τμημάτων και υποστήριξη στην εκπόνηση πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο