Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: “Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου”

ΑρχικήΝέαΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: "Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου"
spot_img

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τη Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Καλαμάτα.

Το Τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, της Σχολής ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, με έδρα την Καλαμάτα προσκαλεί υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες για υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου»/«Master of Science (M.Sc.) in Technology and Quality of Table Olives and Olive Oil».

Το Π.Μ.Σ. διοργανώνεται για 4η χρονιά και θα ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023. Καλούνται όσοι κατέχουν τα τυπικά προσόντα, όπως αυτά προσδιορίζονται στη συνέχεια, να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Πέμπτη 12η Μαΐου ως και την Πέμπτη 30η  Ιουνίου 2022.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις στον τομέα της παραγωγής του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς σε νέους επιστήμονες και σε επαγγελματίες του χώρου. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έρχονται σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, τον εξοπλισμό και τα συστήματα παραγωγής, τον έλεγχο και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας, τη διαχείριση και εκμετάλλευση των υποπροϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον της αγοράς του ελαιολάδου.

Απευθύνεται σε αποφοίτους Α.Ε.Ι. που σχετίζονται με την καλλιέργεια του δένδρου της ελιάς, με την παραγωγή και την τεχνολογία της ελιάς, του ελαιολάδου αλλά και των τροφίμων και της εστίασης, σε στελέχη εργαστηρίων, σε συμβούλους καθώς και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση για την επιτραπέζια ελιά, το ελαιόλαδο, την παραγωγή και την τεχνολογία τους, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μεταποιημένων προϊόντων τους.

Διάρκεια Π.Μ.Σ.

Το Πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, με συνδυασμό εξ αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευσης, προσφέρει ενενήντα (90) ECTS κατά τα διεθνή πρότυπα και η παρακολούθησή του οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο: «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου» / «Master οf Science (M.Sc.) in Technology and Quality of Table Οlives and Olive Oil» (ΦΕΚ 4998/τ.Β’/31-12-2019).

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα